Tőzsdezárás: Nagy forgalom mellett emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 205,69 pontos, 1,08 százalékos emelkedéssel, 19 264,42 ponton zárt pénteken.

A részvénypiac forgalma 16,9 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvényüzletkötője nagy forgalmúnak minősítette a hónap utolsó kereskedési napját.
A záróár azért nem közömbös, mivel az indexek korrekciói ezek alapján történnek. A nap nyertese az OTP, vesztese a MOL és a Richter – tette hozzá.
Miró József, az Erste Bank vezető elemzője kiemelte, hogy az MSCI-index átsúlyozásakor az OTP súlya nő, míg a MOL és a Richter súlya csökken. Ezzel magyarázható a két utóbbi papír árfolyamának esése. A Richter árfolyamán az sem segített, hogy a társaság bejelentette: a bónuszokra saját részvényeket vásárol.
A Magyar Telekom árfolyamának emelkedéséhez hozzájárult az a piaci vélekedés, hogy az anyavállalt, a Deutsche Telekom az amerikai mobilcégének eladása után esetleg felvásárolja a magyar leányvállalat kisebbségi részesedését.
A nemzetközi piacok – mind Németországban, mind pedig az Egyesült Államokban – várakozó álláspontra helyezkedtek – tette hozzá a vezető elemző.
A Mol 65 forinttal, 0,51 százalékkal 12 805 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban.
Az OTP-részvények ára 178 forinttal, 3,81 százalékkal 4853 forintra erősödött, forgalmuk 11,2 milliárd forintot tett ki.
A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,55 százalékkal 328 forintra nőtt, forgalma 1,2 milliárd forint volt.
A Richter-papírok árfolyama 41 forinttal, 0,97 százalékkal 4169 forintra esett, a részvények forgalma 2,8 milliárd forintot ért el.
A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1534,40 ponton zárt pénteken, ez 0,13 pontos, 0,01 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.(MTI)

Scroll To Top