Több mint 1 milliárd dolláros nemzetközi kötvényt bocsát ki az Eximbank

Nemzetközi kötvénykibocsátást hajt végre az Eximbank, a folyamatban fő szervezőkként az ICBC Standard Bank, IMI-Intesa Sanpaolo és a J.P.Morgan pénzintézetek vettek részt. A kibocsátás keretein belül 1,25 milliárd dollár összegű, 2027. decemberi lejáratú kötvény kerül értékesítésre a nemzetközi piacokon. A kibocsátandó dollárkötvény hozama 6,32 százalék.

 Az Eximbank április 26-án nemzetközi devizakötvény kibocsátást hajtott végre. A magas befektetői kereslet hatására az Eximbank a piaci benchmarknak számító 500 millió dolláros kibocsátási méretet messze meghaladva, 1,25 milliárd dolláros forrásbevonást valósított meg. A RegS és 144/A szabályrendszer szerint végrehajtott kibocsátáson közel 150 befektető vett részt, széleskörű földrajzi diverzifikáció mellett.  A 2027. decemberi lejáratú, közel 5 éves futamidejű dollárkötvény a hasonló paraméterű amerikai állampapír felett 280 bázisponttal került értékesítésre, így a kibocsátáskori hozam 6,32 százalék. A befolyó összeget az Eximbank már meglévő források kiváltására és általános finanszírozási célokra használja fel.

Az EXIM missziója, hogy széles körű termékpalettájával egyedi finanszírozási lehetőségeket biztosítson a hazai vállalkozások számára versenyképességük növelése érdekében. Az intézménypáros tevékenységében hangsúlyos szerepet kap a nemzetközi kereskedelem, a külpiaci terjeszkedés és a befektetések támogatása. Emellett az anticiklikus szerepünk és aktivitásunk érdekében is döntött az Eximbank a nemzetközi kötvénykibocsátás mellett, amely jelentős támogatást jelent a stratégiájában meghatározott célok eléréséhez.

 

Scroll To Top