Technikai elemzés: Dax – Érdekes technikai kép rajzolódik ki a Dax Indexben

Pörgős hét elé nézünk a piacokon, lesz EKB kamatdöntés, ahol a QE program sorsáról kaphatunk információt. Evvel kapcsolatban érdemes figyelni, hogy miként fog reagálni a kötvénypiac és az euró. Jó sztori lehet a DAX-ban is, amely most egy 4 hónapos sávban van beszorulva.

Csütörtökön kamatdöntő ülést tart az EKB, a piaci várakozások szerint nem változtatnak az irányadó kamatláb mértékén, a nagy kérdés, hogy miként vélekednek a QE program március utáni sorsáról. Jelenleg a piac a QE program fél éves meghosszabbítását várja, amennyiben ez nem történne meg, vagy csökkentenének a volumenen, a kötvényhozamok emelkedéssel, az euró erősödéssel reagálhatna.

Érdemes lehet még figyelni az európai részvénypiacokat is, egy hosszú, közel 4 hónapos kereskedési sávba szorult be a DAX index, amennyiben megtörténne a kitörés 10800 pont fölé, az év végéig vélhetően további momentum vevők jöhetnének, ez esetben elérhető lehetne a 11500 pont is. Rekordmennyiségű pénz áramlott ki az európai részvénypiacokról idén, ez segíthetné a felfelé kitörést.

Hazai fronton a harmadik negyedéves GDP felülvizsgálatát ismerhetjük meg, miközben a fogyasztói árindex 1 százalékról 1,3 százalékra emelkedhetett.


Forrás: GazdaságTV.hu

Scroll To Top