New York polgármestere 35 millió dollárt kér a törvényhozástól Trump házának védelmééért - Gazdasagportal.hu

New York polgármestere 35 millió dollárt kér a törvényhozástól Trump házának védelmééért

donald-trump-torony
New York polgármestere, Bill de Blasio 35 millió dollárt kér az amerikai szövetségi törvényhozástól Donald Trump megválasztott elnök házának védelméért az elnök beiktatásáig tartó hetekre.

Bill de Blasio hétfői sajtóértekezletén jelentette be a város igényét az összegre.
Donald Trump megválasztása óta manhattani lakásából irányítja a beiktatásáig tartó hatalmi átmenetet, ott egyeztet a leendő kormánytagokkal és ott fogadott külföldi vendégeket, például Abe Sindzó japán kormányfőt. A város naponta egymillió dollárt költ az Ötödik sugárúton lévő ház speciális védelmére, s Bill de Blasio a január végén esedékes beiktatásig tartó időszakra 35 millió dollárt kér a kongresszustól a költségek fedezésére.
A megválasztott elnök és alelnök, Mike Pence védelmét ugyan az elnök biztonságáért felelős Titkosszolgálat látja el, de a helyi rendőrség és biztonsági erők részben segítik őket, részben pedig ellenőrzik a Trump-toronyban megforduló érdeklődőket. A Trump-torony alsó szintjein üzletsor és kávézó is található, amely Trump megválasztása óta is szabadon látogatható.
A Trump-torony őrzése a januári elnöki beiktatás után is külön költségeket igényel majd, mert bár Donald Trump beköltözik a washingtoni Fehér Házba, de a felesége, Melania és tízéves kisfiuk, Barron csak a tanév végén, jövő tavasszal költözik át Washingtonba.(MTI)

Scroll To Top