Sziget – Még néhány napig tart a fesztivál hatása a repülőtéren

Bár a Sziget Fesztivál vasárnap este hivatalosan véget ért, a Sziget-hangulat a Budapest Airport 2-es terminálján még néhány napig továbbra is érezhető: vasárnap éjszaka mintegy 200-250 fiatal éjszakázott a repülőgépére várva, számukra néhány arra alkalmas teret elkülönített a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője.

    A Budapest Airport MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye kiemeli: a 420 ezer fősre becsült nézőszám a légitársaságok forgalmára is jótékony hatással volt, azonban a nagy érdeklődés miatt nem tud mindenki a zárást követő napon repülőre ülni. A repülőtéri mini-Woodstock részeként a 2B Terminál érkezési szintjén illetve a SkyCourt érkezési szintjén lévő folyosóján pihenőrészt alakítottak ki, ahol a fesztiválozók kiteríthetik hálózsákjaikat, pihenhetnek pár órát indulás előtt és – ami legalább ennyire fontos a számukra – felölthetik a fali konnektorokból a mobiltelefonjukat. Az érintett részeken a takarítást is sűrítették – írták.
    A fesztiválozók hátizsákjainak védelmére és a zavartalan forgalom érdekében mintegy hétezer erős műanyagzsákot vásárolt a repülőtér, amiket a check-in pultokban helyeztek el. Így a feladott hátizsák, sátor vagy hálózsák sem sérül, illetve elkerülhető, hogy a különféle lelógó hevederek, szíjak a csomagszállító rendszerben elakadva késedelmet okozzanak.
    A közlemény idézi Huszka Pétert, a Budapest Airport forgalmi igazgatóját, aki elmondta: a kijelölt pihenőhelyeket is próbálták a napi normál forgalomtól legkevésbé terhelt terminálterületeken kialakítani. Hozzátette: a lehetőségeikhez képest igyekeztek összehangolni a különféle céllal utazók igényeit, mivel a repülőteret a szigetlakókkal párhuzamosan a nyaralni induló családok százai, utazó üzletemberek is használják. Bíznak abban, hogy a szolgáltatásaikra nem lesz panaszuk a szigetlakóknak sem.

Scroll To Top