Százmillió forint EU-s támogatást nyert a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 98,44 millió forint uniós támogatást nyert el statisztikai címregiszterének adattisztítására és egy általános adat-előkészítő rendszer megtervezésére – közölte a KSH kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pályázat segítségével szeretnék elérni a statisztikai címregiszter aktualitásának és adatminőségének javítását, az adattárolás biztonságának növelését. Kialakítják a megnövelt adatminőség fenntartásához szükséges rendszereket, folyamatos kapcsolatot alakítanak ki a külső címadatbázisok és a címregiszter között. A hivatal megtervezne egy adatellenőrző és hibajavító rendszert, amely képes állami és egyéb intézményektől származó adatállományok felhasználására.
A 2013. február 6. és 2014. május 6. között végrehajtandó projekt eredményeként a forrásrendszerek és a kapcsolódó folyamatok szabályozását is elkészítik az adatállomány tisztaságának fenntartására.
A statisztikai címregiszter adatainak tömeges tisztítása már idén augusztus 30-áig megtörténik – áll a közleményben. (MTI)

Scroll To Top