Pápalátogatás – Megtelt a Kossuth Lajos tér

Megtelt a Kossuth Lajos tér Ferenc pápa vasárnap délelőtt tartandó szentmiséje előtt. A katolikus egyházfő nyitott fehér autóban érkezett kilenc óra körül a térre, mögötte Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek volt látható – jelentették a helyszínről az MTI tudósítói.

A pápát üdvrivalgással fogadták a hívek. A lassan gördülő kocsiba menet közben odanyújtottak hozzá egy kisgyereket, akinek megsimogatta a fejét.
Többen a tömegben magyar, illetve vatikáni zászlót lengetnek. A zászlókról, transzparensekről kiderül, hogy a magyar városokon túl szinte az összes határon túli országból érkeztek résztvevők.
A Kossuth térre csak fémkereső beléptető kapun keresztül lehetett bejutni. Az emberek türelmesen alávetették magukat az ellenőrzéseknek.
A kulacsban hozott italokat biztonsági okokból a bejáratnál kellett hagyni, de a bontatlan ásványvizeket beengedték.
Akik a 25 ezer ember befogadására képes téren nem kapnak helyet, a környező utcákban, kivetítőről nézve követhetik nyomon az eseményeket.
Ferenc pápa vasárnapig tartó apostoli útjáról és a látogatásához kapcsolódó minden nyilvános eseményről beszámol a közmédia szinte valamennyi csatornája. A Duna tévécsatornán, illetve a Kossuth rádióban a vasárnapi események is élőben láthatók, hallhatók.
(MTI)

Scroll To Top