Két nyertes osztozhat az Ötöslottó negyedik legnagyobb nyereményén

Magyarország legismertebb lottójátékának április 29-i sorsolásán 2 játékos is sikeresen találta el a nyerőszámokat. A szerencsés nyertesek összesen több mint 4,5 milliárd forintnak örülhetnek.

Fél év halmozódás után, 2023 17. hetén, az Ötöslottón a 7, 13, 28, 47, 58-as számokat megjátszó szelvény tulajdonosainak igazán boldog hétvégéje lehet, hiszen az április 29-i sorsoláson fejenként 2 308 107 190 forintot nyertek. A szerencsés játékosoknak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkezniük a nemzeti lottótársaságnál. A két telitalálatos mellett 113 négytalálatos született, ők egyenként több mint félmillió forintnak örülhetnek.

A 100 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, melynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Scroll To Top