Nyilvános részvényértékesítést hajt végre a Business Telecom

A Business Telecom Nyrt. (BTel) 900 ezer darab, korábban forgalomba hozott részvényét ajánlja fel tőzsdén kívüli nyilvános értékesítésre szeptember 9-19. között – közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.

A társaság további 350 ezer törzsrészvényt a BTel kötvénytulajdonosai számára kedvezményes áron tesz elérhetővé szeptember 9-20. között. A kedvezménnyel vásárolt részvényeiket a BTel-kötvénytulajdonosoknak 2014. március 20-ig zárolt értékpapírszámlán kell tartaniuk, míg a nem kedvezményes árú részvények tőzsdei kereskedése a részvényértékesítés lezárása után korlátozás nélkül lehetséges.
A közlemény szerint a részvények értékesítését követő tőkeemelés a társaság tőkeszerkezetét erősíti, részvényeinek likviditását javítja, és hozzájárul az alternatív távközlési szolgáltató hosszú távú növekedési céljainak megvalósításához.
A BTel a leányvállalata, a BTel Technologies Kft. tulajdonában lévő 900 ezer BTel-részvényt értékesíti.
Az értékesítési árat szeptember 6-án tőzsdezárást követően teszik közzé. A vételi ajánlat lebonyolítója a Buda-Cash Brókerház Zrt. és konzorciális partnerei.
A BTel részvényeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) standard kategóriájában, 2013. augusztus 27-től pedig a frankfurti tőzsdén is jegyzik. A vállalat kötvényei szintén a BÉT-en forognak.
A 2006-ban Kecskeméten alapított, alternatív távközlési szolgáltató vezetékes hang-, szélessávú internet-, mobilinternet- és műholdas szolgáltatást nyújt országszerte, a cég mintegy 100 embert foglalkoztat.
A legutóbbi tőzsdei gyorsjelentése szerint a BTel 2013 első félévében 1,7 milliárd forint árbevételt és 442 millió forint adózott eredményt ért el. A bevétele 26 százalékkal nőtt, nyeresége pedig csaknem tízszeresére emelkedett a tavalyi első félévhez képest.
A társaság 100 forint névértékű részvényeinek utolsó, pénteki záróára 1209 forint volt. A hétfői napra – a bejelentésre tekintettel – felfüggesztették a BTel részvényeinek és kötvényeinek tőzsdei kereskedését.(MTI)

Scroll To Top