Lontai Dániel és Nagy Csaba váltotta Baranyay Lászlót az MFB élén

Lontai Dániel és Nagy Csaba váltotta Baranyay Lászlót a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. élén, ahol szétválasztották az elnök-vezérigazgatói posztot.

Baranyay Lászlót, az MFB elnök-vezérigazgatóját az Európai Beruházási Bank (European Investment Bank, EIB) alelnökévé választották meg, ezért közös megegyezéssel távozott az állami fejlesztési bank éléről – jelentette be közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és az MFB.
Az MFB vezérigazgatójává Nagy Csabát nevezte ki az alapítói jogokat gyakorló Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, az MFB igazgatósága pedig Lontai Dánielt választotta elnökévé.
A változások 2013. szeptember 1-jével léptek hatályba.
Nagy Csaba az MFB és a Takarékbank igazgatóságának tagja. 1997-től 2011-ig az OTP-csoportban dolgozott, előbb értékpapír-forgalmazási területen, azután az OTP Jelzálogbank vezérigazgató-helyetteseként. 2011 és 2013 között az MFB-nél ügyvezető igazgatóként a vállalatfinanszírozással foglalkozott, majd az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese volt.
Lontai Dániel az MFB és a Magyar Posta igazgatóságának tagja, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének (SZHISZ) elnöke, a Takarékbank felügyelőbizottságának elnöke. A pénzügyi szektorban évtizedes tapasztalattal bír, amelyet több intézményben (pénzügyi vállalkozás vezetőjeként és multinacionális nagybanknál) szerzett.
Az Európai Beruházási Bankot 1958-ban alapították. Központja 1968 óta Luxembourg, jegyzett tőkéje 242 milliárd euró, jelenleg a legnagyobb bank Európában. Az EIB a magyar kormány és a hazai bankrendszer számos tagjának is finanszírozó partnere, hitelprogramok és nagyberuházások mellett például a hazai diákhitelezés finanszírozója – ismerteti a közlemény.(MTI)

Scroll To Top