Júliusban csökkent a tartós javak megrendelése az Egyesült Államokban

Júliusban a vártnál nagyobb mértékben csökkent a tartós fogyasztási javak megrendelése az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau pénteken közzétett jelentése szerint.

Júliusban az előző havihoz képest 4,3 milliárd dollárral, 1,7 százalékkal 246,9 milliárd dollárra csökkent a tartós használati javakra a feldolgozóiparban leadott megrendelések értéke.
Az előző hónapban, júniusban 0,7 százalék volt a növekedés. A piac júliusra a ténylegesnél kisebb, 0,5 százalékos csökkenést várt.
A közlekedési és szállítási eszközök leszámításával júliusban 0,2 százalékkal nőtt a tartós javak megrendelése az előző havi 0,1 százalékos növekedés után. A piac 0,5 százalékos növekedést várt júliusra.

A hadiipari megrendelések leszámításával júliusban 1,0 százalékkal csökkent a tartós javakra leadott megrendelések értéke az előző havi 1,2 százalékos növekedés után. A piac 0,8 százalékos növekedést várt júliusra.
A hadiipari megrendelések és a repülőgépipari megrendelések leszámításával 1,4 százalékkal nőtt a tartós javak megrendelése júliusban az előző havihoz képest. Júniusban 0,6 százalék volt a havi növekedés, júliusra pedig 0,4 százalékos növekedést várt a piac.
https://www.census.gov/manufacturing/m3/adv/pdf/durgd.pdf
(MTI)

 

Scroll To Top