Ilyen a profi drónozók élete

Egyelőre nem felkapott sportág, de van potenciál a drónversenyekben

 

Az átlagember még nem sokat hallott erről, de ma már a drónröptetés is történhet profi verseny keretei közt. Ilyen például a Drone Champions League is, aminek egyik helyszíne a svájci Laax Nemzeti Park – tudhatjuk meg az E-sport magazinból.

A helyszínen sikerült beszélgetni a versenyzők egyikével, a 26 éves, zürichi Timothy Trowbridge-dzsel. A férfi egyedüli svájciként, németekkel és dánokkal közösen indult az Apex Racing csapatában. Már előre leszögezte: “Azért vagyok itt, hogy nyerjek!”

Trowbridge eredeti szakmája informatikus, ám már négy éve a drónok szerelmese. Sajátjait maga rakta össze. “Nagyszerű érzés, mintha az ember egy vadmadár lenne a levegőben” – mondja.

Szavaiból kiderül, drónozni meglehetősen költséges hobbi: egy drón 500 frankba (azaz mintegy 168 ezer forintba) is kerülhet. Ehhez járul hozzá a havi 100-200 frank (30-70 ezer forint) fenntartási költség.

Ha mindez nem lenne elég, szükségünk lesz még videószemüvegre és távirányítóra is. A drónokat kamerával vezérli, így szinte az ő szemeiken keresztül lát.

Trowbridge-nek ez már a harmadik éves versenye: “Általában elsétálok egy mezőre egy parasztudvar mellett, és ott gyakorolok” – mesélte.

A sportágnak azonban a versenyzés terén azonban még vannak kihívásai: a mostaninál jóval több izgalmat kéne kínálni a nézőknek. Egyelőre ugyanis nehéz nyomon követni a gyors helyzetváltoztatásokat.

Többen érdeklődnének a röptetés iránt, ha a nézők is videószemüveget kapnának, amivel szintén a madarak perspektívájából figyelhetnék a futamot.

Írásunk a Tech magazin, a Családi magazin, az Énidőm és az Életmód hírek közreműködésével készült.

Scroll To Top