Heti makronaptár – Ipari, építőipari adatok jönnek a jövő héten

A jövő héten jelenik meg az ipari termelés októberi részletes adata és az építőipar októberi teljesítményéről szóló statisztika.

Szerdán közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ipari termelés októberi részletes adatait második becslése alapján. Az előzetes adatok szerint októberben az ipari termelés volumene 5,9 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 5,1 százalékkal emelkedett. Az előző hónaphoz mérten 3,5 százalékkal csökkent a szezonálisan és munkanappal kiigazított ipari kibocsátás. A termelés növekedéséhez a feldolgozóipari alágak többsége hozzájárult. A termelés az év első tíz hónapjában 6,6 százalékkal nagyobb volt, mint a múlt év azonos időszakában.
Csütörtökön az építőipari termelés októberi adatát közli a KSH. Szeptemberben az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 1,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az építményfőcsoportok termelése közül az épületek építéséé 3,3 százalékkal emelkedett, az egyéb építményeké 0,5 százalékkal csökkent. A megkötött új szerződések volumene 20,9 százalékkal visszaesett a tavaly szeptemberihez képest. Az építőipari vállalkozások szeptember végi szerződésállományának volumene 8,2 százalékkal csökkent éves összevetésben. Az év első kilenc hónapjában az építőipari termelés 4,8 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest.(MTI)

Scroll To Top