Graboplast: közel egymilliárdos üzleti eredmény 2012-ben

Csaknem egymilliárd forintos üzleti és 900 millióhoz közelítő adózás előtti eredményt ért el tavaly a győri székhelyű Graboplast Zrt. – közölte a társaság előző napi közgyűlése után Jancsó Péter elnök-vezérigazgató pénteken az MTI-vel.

Számaikban csaknem 300 millió forintos javulást hozott az egy éve minden gyárban és az adminisztrációban végrehajtott átszervezés, eközben a forgalom 1-2 százalékkal múlta felül a 2011-es 16 milliárdos összeget.
„Az első félévben még nagyobbnak látszott a bővülés, a második félévben – főként az utolsó negyedévben – a Magyarországon és Európában tapasztalható visszaesés viszont rontotta az adatokat” – jegyezte meg Jancsó Péter.
Hozzátette: a növekedéshez arra is szükség volt, hogy a szállítókkal kedvezőbb megállapodásokat kössön a Graboplast, s így kisebb raktárkészlettel dolgozhassanak gyárak, a vevőktől pedig a korábbinál feszesebb ütemben érkezzen be az áruk ellentételezése.
„A 2013-as évben azt várjuk, hogy az első félév talán nem lesz olyan erős, mint a tavalyi, a második félév azonban erősebb lehet. Hét-tíz százalékos forgalomnövekedés mellett egymilliárd forint körüli üzemi és 600 millió forint körüli adózás előtt eredményre számítunk” – fogalmazott.
Közlése szerint a prognózist arra alapozzák, hogy Európában nem fenntartható a csak megszorításokra épülő gazdaságpolitika, emiatt az év második felében már élénkülhet a beruházási kedv. Emellett pedig azzal számolnak, hogy új termékeikből többet tud eladni 2013-ban a cég, mint tavaly. (MTI)

 

Scroll To Top