Fidesz: a foglalkoztatásban is jobban teljesít az ország

A foglalkoztatás területén is jobban teljesít Magyarország – így értékelte a Fidesz szóvivője a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteki adatait, amelyek szerint javult az országban a foglalkoztatottság.

Az adatok azt bizonyítják, hogy a kormánytöbbség jó útra lépett, amikor kinyilvánította, hogy Magyarország munkából épülhet fel, és mindenkinek munkát kell biztosítani, aki tud és akar dolgozni – mondta Zsigó Róbert budapesti sajtótájékoztatóján. Rámutatott, külön figyelmet fordítanak arra, hogy a nők és a fiatalok közül minél többen tudjanak dolgozni.
A szóvivő hozzáfűzte ugyanakkor, hogy még sok tennivalójuk van, hiszen több olyan térsége is van az országnak, ahol súlyos a munkaügyi helyzet.
A KSH tájékoztatása szerint az idén az első negyedévben 3 millió 818 ezerre nőtt a 15-74 éves foglalkoztatottak száma, a 15-64 éves korosztály foglalkoztatási rátája 56,6 százalék volt, ami 0,9 százalékpontos javulás az egy évvel korábbihoz képest. A vizsgált időszakban a foglalkoztatottak 3 millió 818 ezres létszáma 26 ezerrel haladta meg a 2012. első negyedévit.
Zsigó Róbert a sajtótájékoztatón szólt a rezsicsökkentésről is, jelezve, hogy az ország legkisebb lélekszámú településén, a Zala megyei Iborfián mind a 13 lakos ellátta kézjegyével a Fidesz aláírásgyűjtő ívét a rezsicsökkentés megvédése érdekében. „Mindenkinek, aki aláírta az aláírásgyűjtő ívet, köszönjük” – mondta.
A szóvivő egyúttal bírálta Bajnai Gordon volt miniszterelnököt, amiért csütörtöki gyulai látogatása alkalmával nem írta alá a Fidesz gyűjtőívét. Mint fogalmazott, „Bajnai Gordon világában a rezsicsökkentés hazugság”. (MTI)

Scroll To Top