Arany: Merre tovább? Kik lesznek az erősebbek a bikák vagy a medvék?

Meglátásunk szerint az arany egy olyan ponthoz ért, ahol a legjobb taktika a várakozás. Hasonló esélyt adunk az emelkedésnek, mint az esésnek.                                                                                    

Az utóbbi időben az arany nagyon gyengén szerepel, folyamatosan egyre lejjebb és lejjebb csúszik. Nézzünk meg egy rövidebb trendet. Ez 2012 október elejétől kezdődik ekkor elérte a 1800 dolláros szintet, de ott megállt és elkezdett esni, és egy jól látható csatornában csökkenésnek indult.
Arany short trend

Tehát ha csak a rövidebb távú trendet vizsgáljuk meg esést kell prognosztizálnunk, de nézzük meg egy kicsit távolabbról is az arany árfolyamát, 2011 július 11 én átlépte a 1550 dolláros szintet felette maradt az árfolyam. Többször is megpróbálták lefele áttörni ezt a szintet, de egyszer sem sikerült tartósabban. Ez ha ezt a trendet vesszük akkor itt kellene venni. Úgy látjuk az 1500-1550 dolláros szint erős támasz szint lehet.
Arany támasz

Van még egy szerintünk lényeges pont, ami miatt a  short belépést nem választanánk. Ami nem más, mint az, hogy sokszor úgy zárul a trend, hogy a trend záró része felgyorsul. Ha jobban szemügyre vesszük a grafikont, ilyet is láthatunk, 2013 február 7 én indult.
Arany trend gyorsulás

Mi meglátásunk szerint, az aranyban short trendben van, de lehet, hogy nem fogja egykönnyen átlépni a 1500-1550 dolláros szintet. Ezért csak amikor áttörte és elérte a 1480 dolláros szintet, lépnénk újból short pozícióba. Ha valaki sávkereskedésben gondolkodik, akkor akár az a variáció is elképzelhető, hogy 1540-1550 és 1620-30 dollár között akár többször is megfordul, de felhívnánk a figyelmet a szigorú stop loss alkalmazására, mi 1500 alatt a longot eldobnánk és 1650 felett a shortot.

2013.02.21. 19:14  Arany: Megálló vagy zuhanás a mélybe?

Jó kereskedést mindenkinek.

Vonal Diagram nagyítása:

Japángyertya Diagram nagyítása:

Scroll To Top