A Fidelity International és a Moonfare stratégiai partneri együttműködésben egyesíti erőit

A Fidelity international és a Moonfare stratégiai partneri együttműködésben egyesíti erőit, hogy még több magánvagyont befektető ügyfelet érhessen el

  • Az együttműködés révén a Fidelity International hivatásos befektetői hozzáférést nyernek a Moonfare magánpiaci alapokból álló, egyedileg összeállított portfóliójához.
  • A Fidelity kisebbségi részvényhányadot szerez, és a Moonfare tanácsadói testületébe is delegál egy tagot.
  • A partnerség megerősíti a Fidelity jelenlétét az alternatív piacokon és szorosabbra fűzi a Moonfare kapcsolatát a legnagyobb alapkezelőkkel és bankokkal.

 

A Fidelity International (Fidelity), egy összesen 706,3 milliárd USD összegű ügyfélvagyont kezelő globális alapkezelő és a Moonfare, egy jó minőségű magánpiaci alapokkal foglalkozó digitális befektetési platform bejelentette, hogy exkluzív stratégiai értékesítési partneri együttműködésre lép egymással.

A partneri kapcsolat keretében a Moonfare digitális platformja révén hozzáférést biztosít magánpiaci stratégiáihoz a Fidelity intézményi és nagykereskedő ügyfelei számára. Az alapkezelő történetében ez az első ilyen jellegű megállapodás, melynek révén a Fidelity a jövőben eleget tud tenni annak az egyre fokozódó igénynek, hogy ügyfelei a portfóliójukat alternatív befektetési stratégiákkal kiegészítve érhessenek el vonzó hozamokat.

A Fidelity* kisebbségi részesedést is szerez a Moonfare-ben, és Christian Staubot, a Fidelity International európai ügyvezető igazgatóját delegálja a Moonfare tanácsdó bizottságába. A Fidelity az első intézményi befektető, mely részesedést szerez a 2016-an alapított, és a LinkedIn által 2020 egyik Top 10 német start-upjának nevezett Moonfare-ben.[1]

Az exkluzív stratégiai értékesítési partnerség 2021 áprilisától kezdődik Európa néhány fontosabb pontján, eleinte Németországban, Svájcban, Olaszországban, Franciaországban[2] és Ausztriában, később több más nemzetközi piacon is. A Moonfare jelenlegi és jövőbeli ügyfelei és partnerei mellett a Fidelity és a Moonfare hivatásos befektetők, például bankok, családi vagyonkezelő irodák és azok tanácsadói számára teszi majd lehetővé, hogy ügyfeleik nevében skálázható módon hozzáférjenek a magánpiaci alapokhoz.

 

A partneri együttműködés célja a magánpiaci befektetések iránt megnyilvánuló, egyre nagyobb kereslet kielégítése

Ez a sajtóközlemény azt követően kerül kiadásra, hogy a Fidelity belépett a magánhitel-piacra, tovább erősítve ezzel az alternatív eszközök terén gyorsan növekvő kínálatát, melyben eddig ingatlanalapok papírjai szerepeltek.

A Moonfare nagy hangsúlyt helyez az alapok kiválasztására, a digitális platformra, az alacsony befektetési küszöbre (az alsó határ 50 000 EUR) és diszruptív díjstruktúrájára – ezekkel a tulajdonságaival hívta fel magára a stratégiai partnert kereső Fidelity figyelmét.

„Mi a Fidelitynél merész terveket szövünk az általunk kínált befektetési lehetőségek körének az elkövetkező években magánpiacokkal, ingatlanokkal és likvid alternatív stratégiákkal történő bővítésével kapcsolatban” – mondta Andrew McCaffery, a Fidelity International globális befektetési igazgatója. „A Moonfare-rel kialakított együttműködésünk és a Moonfare piacvezető, nyitott architektúrájú platformja a közelmúltban létrehozott új magánhitel-teamünk révén szilárd alapot biztosít az ingatlan- és privátpiaccal kapcsolatos, jövőbeli növekedési terveink megvalósításához.”

A cél, hogy kiemelkedő befektetési szolgáltatásokat nyújtsunk bonyolultabb makrogazdasági körülmények között is

„A szélsőségesen magas globális adósságállomány és a tartósan fennálló, negatív reálkamatok a kockázatok és a bizonytalanság fokozódását jelentik a hosszú távú eszközallokációban érdekelt befektetők számára” – tette hozzá Andrew McCaffery. „A közelmúltban megkérdőjeleződött a hagyományos 60/40-es modell, ennek következtében az alternatív befektetések, például a magánrészvények és -kötvények egyre fontosabb szerephez jutnak a diverzifikációra törekvő és a hosszú távú hozamot növelni szándékozó befektetők portfóliójában. Úgy véljük, az alternatív eszközök a jövőben minden befektető eszközallokációs döntéseiben folyamatos és egyre növekvő szerepet fognak játszani.”

„A Fidelityhez és annak ügyfeleihez hasonlóan a befektetőinkkel együtt a Moonfare is kitartóan törekszik a befektetői kiválóság megvalósítására” – jelentette ki Steffen Pauls, a Moonfare alapító-vezérigazgatója. „Ügyfeleinknek, akik között a világ legigényesebb befektetői is megtalálhatók, kezdettől fogva a legkiválóbb magánpiaci alapokhoz biztosítottunk hozzáférést. A Fidelity ügyfelei és csapata tökéletesen illik ebbe a koncepcióba.”

 

Cél: a vonzó hozamok feltárása

Az élvonalba tartozó vállalatkivásárlási magánrészvény-alapok az utóbbi időben nagyon vonzó hozamokat kínáltak. A Morgan Stanley megfigyelte, hogy jelenleg az érték túlnyomó része a magánpiacokon keletkezik, ami megmagyarázza a vállalatoknak a működésük korai szakaszában háttértámogatást biztosító legjobb kockázatitőke- és növekedési részvényalapok által elért vonzó hozamokat. Az inkább az érettebb piacokra összpontosító vállalatkivásárlási magánrészvény-alapok élenjáró hozamokat értek el, főleg a gazdasági zökkenők idején: az értékteremtésre összpontosító alapkezelők által irányított, még a recesszió idejéből származó kivásárlási alapok kimagasló hozamokat biztosítanak a befektetők számára, derült ki a McKinsey & Company által a Preqintől származó adatok elemzésének eredményéből.

Ezek a stratégiák és az általuk a befektetők számára termelt vonzó hozamok[3] korábban csak a kiválasztottak, vagyis gazdag intézményi befektetők, alapítványi alapok, nyugdíj- és állampapír-alapok számára voltak elérhetőek. A Moonfare és a Fidelity a partnerség keretein belül azon fog dolgozni, hogy újradefiniálja az alternatív befektetési stratégiákhoz való, a feltételeknek megfelelő befektetők általi hozzáférés kereteit.

„Korábban a magánpiaci alapok csak a befektetők korlátozott köre számára voltak elérhetőek” – mondta Al-Hilal István, a Fidelity International közép-kelet európai igazgatója. „A Moonfare-rel létrehozott partnerségünk révén arra törekszünk, hogy demokratizáljuk az eszközosztályt, és egy tapasztalt csapat által gondosan összeállított termékek révén hozzáférést biztosítsunk az alternatív eszközök előnyeihez. Cégünk evolúciójának természetes állomása ez, és továbbra is a lehető legjobb szolgáltatásokat és megoldásokat kínálva segítünk ügyfeleinknek megvalósítani pénzügyi céljaikat.

 

A kockázatokkal kapcsolatos figyelmeztetés

A befektetések értéke és a belőlük származó jövedelem csökkenhet és nőhet is, így előfordulhat, hogy a befektető a befektetett összegnél kevesebbet kap vissza. A zártkörű kibocsátásokba eszközölt alternatív befektetések − különösen az ún. feeder alapokon keresztül magánrészvényekben elhelyezett befektetések – spekulatív jellegűnek számítanak, és nagyfokú kockázattal járnak, ezért nem ajánlhatók azoknak a befektetőknek, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy akár a teljes befektetésüket elveszítsék. A múltbeli teljesítmény nem jelzi előre megbízhatóan a jövőbeli hozamokat.

A Fidelityről

A Fidelity International befektetési megoldásokat és szolgáltatásokat, valamint nyugdíj-előtakarékossági tanácsadást kínál világszerte több mint 2,5 millió ügyfelének. Magántulajdonban álló, célirányosan működő, több mint 50 éves múltra visszatekintő vállalatként generációkon átívelő távlatokban gondolkodunk és hosszú távra fektetünk be. Több mint 25 országban 706,3 milliárd USA dollárnyi vagyont kezelünk, és ügyfeleink körét jegybankok, államkötvény-alapok, nagyvállalatok, pénzintézetek, biztosítótársaságok, vagyonkezelők és magánszemélyek alkotják.

Workplace & Personal Financial Health üzletágunk magánszemélyek, befektetési tanácsadók és munkaadók számára ad hozzáférést világszínvonalú befektetési szolgáltatásainkhoz, harmadik felek által kínált és adminisztrációs szolgáltatásokhoz, valamint nyugdíjjal kapcsolatos iránymutatáshoz. Investment Solutions & Services üzletágunkkal közösen ügyfeleink nevében 541 milliárd USD összegű vagyont fektetünk be. Vagyonkezelői szakértelmünket munkahelyi és személyi befektetési megoldásainkkal kombinálva azon dolgozunk, hogy ügyfeleink számára kedvezőbb pénzügyi jövőt kínálhassunk. Az adatok a 2020. december 31-i állapotot tükrözik. Bővebb információ: www.fidelityinternational.com.

 

A Moonfare-ről

A Moonfare elsőként kínál hozzáférést egyéni befektetőknek a legjobb magánpiaci befektetésekhez. Technológiai jellegű belépési eljárásának és eszközkezelési platformjának révén a Moonfare lehetővé teszi, hogy ügyfelei mindössze 15 perc alatt regisztráljanak, és akár már 50 000 EUR értékhatártól felfelé befektessenek a platformján kínált alapokba.

A Moonfare kimagasló minőségű nemzetközi partnerei kínálatából eddig csaknem 30 magánpiaci alapot kínált, ennek során a fő hangsúly a vállalatkivásárlásokon és technológiai befektetéseken volt. A közelmúltban viszont kínálatát olyan ingatlanvagyon-kategóriákkal bővítette, mint az infrastruktúra és az opportunista stratégiák, melyek a problémás adósságok elemeit részvénybefektetésekkel vegyítik.

A Moonfare befektetői csapata minden alapot gondosan átvilágít. Ezen a szűrőn az elérhető alapok mindössze 5%-a megy át és kerül be a Moonfare platformjába. Minőségközpontúsága az egyik oka annak, hogy a Moonfare elnyerte több mint 1000 ügyfele bizalmát, akik a vállalkozás platformján eddig több mint 500 millió EUR összeget fektettek be.

Bővebb információ: www.moonfare.com

 

Jogi nyilatkozat

A Fidelity csupán tájékoztatást nyújt különböző termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban, de nem ad befektetési tanácsokat, és nem tesz az egyéni körülményeken alapuló, személyre szóló javaslatokat, kivéve, ha erre egy megfelelő felhatalmazással rendelkező vállalaton keresztül, az ügyféllel folytatott hivatalos kommunikáció keretében kerül sor.

A Fidelity International annak a vállalatcsoportnak a neve, mely az Észak-Amerikán kívüli, meghatározott joghatóságok területén termékeket kínáló és szolgáltatásokat nyújtó globális befektetéskezelési szervezetet alkotja.  A jelen közlemény nem az Egyesült Államokban tartózkodó személyeknek szól (akik nem is cselekedhetnek a jelen közleményben foglaltak alapján), és csak az olyan joghatóságok területén belül tartózkodó személyeknek szántuk, amelyekben az érintett alapok forgalmazási engedéllyel rendelkeznek, vagy ahol ilyen engedélyre nincs szükség.

Ellenkező közlés hiányában minden termék és szolgáltatás nyújtója a Fidelity International, és minden itt kifejtett nézet a Fidelity International nézete. A Fidelity és a Fidelity International név, a Fidelity International logo és az F embléma a FIL Limited bejegyzett védjegyei.

Magyarországon kiadta: FIL (Luxembourg) S.A., melynek engedélyező és felügyelő hatósága a CSSF  (Commission de Surveillance du Secteur Financier), valamint a FIL Gestion, melyenk engedélyező és felügyelő hatósága az AMF (Autorité des Marchés Financiers) N°GP03-004, 21 Avenue Kléber, 75016 Paris.

CC_CE_195 MKAT9349

[1] Forrás: LinkedIn, 2020. szeptember 22.

[2] A hatósági engedélyek függvényében

[3] Forrás: Morningstar, idézet a Burgiss-től a „Private Markets come of Age”, McKinsey Global Private Markets Review 2019-es kiadásában

Scroll To Top