Tőzsde – Vegyes kezdés az amerikai tőzsdéken

Vegyes indexekkel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon a Fed kamatdöntésére várva.

A DJIA-30 index 0,01 százalékkal magasabban, az S&P-500 index viszont 0,38 százalékkal, a Nasdaq Composite index pedig 0,99 százalékkal alacsonyabban kezdte a szerdai kereskedést.
Az amerikai piacok nyitásakor az európai gyűjtőindexek 0,5 százalék körüli veszteségben jártak, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,2 százalékos mínuszban.
Kedden az indexek vegyesen zártak, a Wall Street mutatói veszteséggel, a főként technológiai ágazatok papírjait felvonultató Nasdaq piac indexe pedig szerény nyereséggel.
Attól tartva, hogy a növekedésösztönző intézkedések túlfűtött gazdasági aktivitáshoz vezetnek, az elmúlt hetekben jelentősen megnövekedtek az inflációs várakozások a piacon és ezzel párhuzamosan a dollárkötvény-hozamok is, ami viszont negatív korrekcióra kényszerítette a tőzsdeindexeket az elmúlt hónapban elért csúcsaikhoz képest.
Az olajár már a negyedik egymást követő napja csökken az év eleje óta 30 százalékos emelkedéssel múlt héten elért 13 havi csúcsról. Egyrészt aggodalmak merültek fel az európai keresleti kilátásokkal kapcsolatban, másrészt az IEA nemzetközi energiaügynökség legfrissebb becslése szerint a globális olajkereslet csak 2023-ban tér vissza a válság előtti szintre.

Az amerikai kereskedési idő szerdai kezdetén a WTI 0,88 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 64,23 dolláron, a Brent ára pedig 0,99 százalékkal 67,71 dollárra csökkent.
Az eurót 0,09 százalékkal jegyzik erősebben 1,1911 dolláron, az arany spot ára 0,03 százalékkal unciánként 1731,11 dollárra csökkent.(MTI)

Scroll To Top