A CIG Pannónia Életbiztosító növelte részesedését a Pannónia CIG Alapkezelőben

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. stratégiai partnerével, a Pannónia Nyugdíjpénztárral közösen alapított Pannónia CIG Alapkezelő Zrt.-ben korábbi részesedését növelve 46 százalékos tulajdonos lett – jelentette be a biztosító hétfőn a BÉT honlapján.

A társaság a közlemény szerint az alapításkor kitűzött céloknak megfelelően folyamatosan törekszik a jelenleg már 120 milliárd forint vagyont kezelő alapkezelőben lévő tulajdoni hányadának növelésére.
A CIG Pannónia Életbiztosító az alapítási szerződés értelmében az alapításkori 20 százalékos részesedésen felül további 70 százalék tulajdoni hányadra vonatkozóan, meghatározott feltételek szerint lehívható vagyonnövekményi vételi opcióval rendelkezik, amelyből most 4 százalékot hívott le. Mindemellett további 1 százalékos részesedést megtestesítő részvénycsomagot vásárolt a pénztártól, így összesen 5 százalékkal növelte részesedését, s 46 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik.
A társaság egyidejűleg értékesítette a pénztárnak a Pannónia Pénztárszolgáltató Zrt.-ben meglévő 20 százalékos részesedését. A tranzakciót követően a pénztár a pénztárszolgáltató által kibocsátott részvények 100 százalékos tulajdonosa.
Az új struktúra a biztosító és a pénztár működéséhez is megfelelően illeszkedik, hiszen a pénztárszolgáltató főként a pénztár és a Pannónia CIG Alapkezelő Zrt. számára nyújt adminisztrációs, könyvelési és informatikai szolgáltatásokat – közölte a biztosító társaság.
A CIG Pannónia részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában kereskednek, a papírok hétfői záróára 220 forint volt, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 273 forint, a legalacsonyabb 179 forint volt.(MTI)

Scroll To Top