Válasszunk okosan bérszámfejtő programot!

Nincs két ugyanolyan bérszámfejtő program. Mindegyiknek egy kicsit más a logikája. A komplexitás azonban nagyon fontos, hiszen egy ilyen szoftvernek sokféle szempontnak kell megfelelnie. Nemcsak felhasználói oldalról, hanem a jogszabályokat tekintve is. Hiába a szép felület, ha nincs meg a szakmai háttér. Ugyanakkor egy aktualizált program is lehet nehezen kezelhető, lassú és körülményes.

Mit értünk bérszámfejtés alatt?

A bérszámfejtés a bérekkel kapcsolatos jogszabályi kötelességekre utal. Legyen szó munkabérekről, foglalkoztatottakat érintő kifizetésekről, egyéb juttatásokról. Fontos tisztában lenni vele, hogy a bérszámfejtés és a könyvelés két teljesen különálló terület. A feladatok ellátása a foglalkoztató felelőssége. Belsős szakemberrel, bérszámfejtővel is lehet dolgozni, de sokszor a kiszervezés a legjobb megoldás. Ami viszont biztos: napjainkban mindenképpen szükség van egy komplex bérszámfejtő programra.

Hogy miért? Egy megbízható bérszámfejtő program automatizálja a feladatokat, és jelentős terhet vesz le a cégek válláról. Még főállásban, megfelelő szakértelemmel sem könnyű folyamatosan nyomon követni a jogszabályi változásokat. Egy jól felépített szoftver azonban könnyen megteszi ezt. 

Attól sem kell félni, hogy valaki fáradtan hibát vét, elszámolja magát. A digitalizációnak tehát számos előnye akad. Ugyanakkor nagy a konkurencia, az igényeinknek nem megfelelő program pedig mindent odavághat. Az első és legfontosabb ezért, hogy jó bérszámfejtő szoftvert válasszunk. Ehhez érteni és ismerni kell, hogy mit is kell tudnia egy ilyen felületnek.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szoftvert?

Mielőtt bérszámfejtő szoftvert választunk, több kérdést is fel kell tenni magunknak. A legfontosabb, hogy a jogszabályi követelmények mellett az igényeinknek, és a cég profiljának megfelelő programmal dolgozzunk. A folyamatos szakmai segítségnyújtás, az oktatás és a betanítás is lényeges szempont.

Egy jó bérszámfejtő program egyszerűbbé teszi és gyorsítja a mindennapi munkát. Több, mint egy adatbázis-, vagy táblázatkezelő, valamint helyettesíti a velük végzett folyamatokat. Idetartozik az aktuális jogszabályváltozások lekövetése, összetett riportok, és más beépülő modulok használata. Egy komplex szoftverrel nem kell papíron, vagy táblázatkezelőben dolgozni. Vegyük sorra, milyen szempontok szerint is érdemes kiválasztani leendő programunkat.

Mérjük fel az igényeket!

Mérjük fel a cég optimális igényeit, avagy koncentráljunk a hatékonyságra. Egy kis cégnek nincs szüksége annyi funkcióra, mint a nagyobb vállalatoknak, amelyek így kihasználatlanok maradnak. Gyűjtsük össze, melyek a legfontosabb, hiányzó funkciók a bérszámfejtés területén. Lekérdezések, riportok, speciális igények? Ha tudjuk, mit szeretnénk, könnyebb lesz választani.

Legyen friss, aktuális és megbízható

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a bérszámfejtést érintő jogszabályok napról napra változhatnak. Mint ahogy egy okostelefonnak folyamatosan frissíteni kell a rendszerét, hogy aktualizált legyen. Ugyanúgy gondoskodni kell arról, hogy a bérszoftver frissítései időben történjenek. És persze legjobb, ha mindez automatikusan megtörténik. Biztos ami biztos, kérjünk tájékoztatást ezekről a frissítésekről is.

Tesztelés, tesztelés és tesztelés

Találjunk alkalmat a személyes egyeztetésre, avagy a program tesztelésére. Így egy bemutató keretében élesben láthatjuk, hogy a program ellátja-e azokat a funkciókat, amelyekre szükségünk van. Továbbá megismerjük a szakmai csapatot, akikkel hosszú távon fogunk együtt dolgozni. Ez nagyon fontos, hiszen az interneten ma már bárki bármit megígérhet.

Ár-érték arány

A bérszoftver ára erősen függ az igényektől. Egy olcsó szoftver is lehet kidobott pénz, ha rosszul választunk. Ahogyan egy drága, de jó program is megtérülhet hosszú távon. Az igazság persze – mint általában – a kettő között található. A lényeg, hogy a bérszámfejtő szoftver ár-érték arányban legyen megfelelő. Az árak főként három részből állnak össze:

 • licence díj,
 • támogatási / jogszabály követési díj,
 • bevezetési / betanítási díj.

Érdemes akár több évre szóló időszakra is ajánlatot kérni.

A komplex, mindig naprakész bérszámfejtő szoftver

A WTBÉR egy magyar fejlesztésű, professzionális bérszámfejtő szoftver, ami 30 év szakmai tapasztalattal rendelkezik. Folyamatos, naprakész szabálykövetéssel. Programunkkal a pontos, precíz és egyszerű munkavégzés garantált. Megfelelünk a hazai törvényeknek, valamint a bérszámfejtési piac aktuális elvárásainak is.

Bérszámfejtő programunkban a következő modulok egyaránt megtalálhatók:

 • Bér modul
 • Munkaügy modul
 • Táppénz modul
 • E-jelenlét modul
 • Riporter modul
 • Munkaszámos Főkönyv modul
 • Szabadságtervező modul
 • Munkaruha modul
 • További modulok

Aki könnyedén szeretné intézni bérügyeit, annak a WTBÉR bérszámfejtő program mindenre kiterjedő megoldást biztosít.

Scroll To Top