Ukrán válság: Kiújultak a harcok Szlovjanszkban is, sérültek

Szemtanúk beszámolói szerint legalább tízen megsebesültek szerdán, miután ismét kiújultak a harcok a terrorellenes művelet résztvevői és a szakadár fegyveresek között a kelet-ukrajnai Donyeck megye északi részén lévő Szlovjanszk városban.

Helybeliek közösségi portálokon keresztül arról tájékoztattak, hogy a városban ismét beindult a terrorellenes művelet “aktív fázisa”. “Ismét bombázzák a várost. Legalább tízen sebesültek meg, mindnyájan lövedékek szilánkjaitól” – írta egy helybeli a Twitteren. Állítólag egy négyéves kisgyermek is megsebesült. A városban megszólaltak a szirénák.
Más szemtanúk ugyanakkor arról számoltak be, hogy a harcok a városon kívül zajlanak, Szlovjanszk központjában a helyzet nyugodt.
Közben Vladiszlav Szeleznyov, a terrorellenes műveleti csoport szóvivője szerdán arról tájékoztatott, hogy Szlovjanszkban az éjjel az ukrán biztonsági erőknek sikerült működésképtelenné tenniük a szakadárok “Nona” önjáró tüzérségi rendszerét, amelyet korábban az ukrán hadseregtől zsákmányoltak. A terrorellenes művelet vezetése korábban azzal vádolta a szakadárokat, hogy lakónegyedeket lőttek az aknavetővel.
Szeleznyov beszámolt továbbá arról, hogy előző nap a szeparatisták az általuk megszállt lakóházakból folyamatosan lőtték az ukrán erők állásait a Donyeck megyei településen.
A szóvivő elmondta, hogy olyan értesülések birtokába jutottak, miszerint a “terroristák” Szlovjanszkban feltehetően kénsavval teli tartályokkal aknázták alá a város egyes pontjait. Hozzátette, hogy az információt még jelenleg ellenőrzik, ha beigazolódik, megteszik a szükséges biztonsági intézkedéseket.(MTI)

Scroll To Top