Ukrán válság – Fico: Nem indokolt, hogy a problémákat Oroszország elleni szankciókkal orvosoljuk

Nem indokolt, hogy a problémákat Oroszország elleni  gazdasági szankciókkal próbáljuk megoldani, egy országnak sem érdeke, hogy egy ilyen lépés a későbbiekben ártson az  uniós tagországok gazdaságainak – jelentette ki Robert Fico szlovák kormányfő a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek nyilatkozva pénteken.

A szlovák miniszterelnök  azt követően nyilatkozott a szlovák hírügynökségnek, hogy a csúcstalálkozó résztvevői megegyeztek abban:  nem foganatosítanak gazdasági szankciókat Oroszországgal szemben.
Robert Fico a megegyezést azzal indokolta, hogy az érintettek tisztában vannak vele, hogy az esetleges szankciók milyen kihatással lettek volna az EU-ra és ezért “nem volt túl nagy akarat” azok elfogadására. “A demokrácia védelmezőinek elszántsága véget ér, amint a gazdasági érdekekre kerül a sor” – jegyezte meg Robert Fico. Kifejtette: ha olyan helyzet áll elő, hogy egy adott ország gazdasági érdekei sérülhetnek, akkor az háttérbe szorítja az emberi jogokat és a demokráciát érintő problémákat.
A szlovák miniszterelnök nyilatkozatában rámutatott: Szlovákia számára Oroszország rendkívül fontos üzleti partner.(MTI)

Scroll To Top