Ukrajnai tüntetések – Szégyenmenetben vonultak végig a provokátorok a kijevi Majdanon

Az ellenzéki tüntetők arra kényszerítették az előző éjjel általuk elfogott provokátorokat, hogy szégyenmenetben vonultak végig a kijevi Majdanon, azaz a Függetlenség terén.

A provokációkra felbérelt suhancok – az Ötös televízió interneten közölt felvételei szerint – egyik kezüket az előttük haladó vállára téve libasorban masíroztak végig, közben kelletlenül bocsánatkérést skandálva.
A szégyenmenetet mindkét oldalról a tüntetők védelmére szerveződött csoportok tagjai kísérték, senki sem bántotta a provokátorokat. Az út végén szabadon engedték őket.
Az önvédelmi egységek parancsnokságának egyik vezetője a tévének úgy nyilatkozott, hogy a provokációkban részt vett fiataloknak az ukrán néptől való nyilvános bocsánatkérésre kényszerítése egy átnevelő célzatú, jelképes akció volt.
A demonstrálók mintegy 500 provokátort gyűjtöttek be előző éjjel a főváros több pontján, java részüket a parlament és a kormányépület utcájában a rohamrendőrök és a tüntetők között folyó összecsapások helyszínén. Az elfogott provokátorokat a tüntetők a főtérnél lévő “ellenállási főhadiszállásra”, a Szakszervezetek Házába vitték. Kedden mindet elengedték.(MTI)

Scroll To Top