Újabb csődegyezségi tárgyalás az E-Starnál - Gazdasagportal.hu

Újabb csődegyezségi tárgyalás az E-Starnál

Második csődegyezségi tárgyalását tartja szerdán 14 órától az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt., a tőzsde felfüggesztette a társaság részvényeinek kereskedését ettől az időponttól.

Az E-Star papírok 248 forintot értek délben a Budapesti Értéktőzsdén, árfolyamuk 5 forinttal, 2 százalékkal emelkedett az előző napi záróárhoz képest.
A tavaly december óta csődeljárás alatt álló társaság korábbi, február 4-i csődegyezségi tárgyalása nem járt sikerrel, a hitelezők nem hagyták jóvá az E-Star javaslatát, ezért a cég vállalta annak átdolgozását.
Az új javaslat szerint a biztosított és a nem biztosított hitelezői kategóriában is vállalná az E-Star a tőkekövetelések csaknem teljes – körülbelül 99,7 százalékos – megtérítését. Az előző ajánlatban az szerepelt, hogy a biztosított hitelezői kategóriában a tartozásokat teljes egészében visszafizetné a cég, a nem biztosított kategóriában viszont a 45,8 százalékát. A társaság az új az egyezségi javaslatban is kéri hitelezőitől a követeléseik kamat- és egyéb járulékainak teljes elengedését.
A biztosított, nem vitatott hitelezői követelés összege csaknem 492 millió forint, a nem biztosított, nem vitatott hitelezői követelés összege pedig csaknem 17,9 milliárd forint.
A cég a követeléseket hitel/követelés-tőke konverzió útján teljesítené, mert az első csődtárgyaláson a hitelezők többsége ilyen javaslatot fogalmazott meg igényként. A csődeljárásban nyilvántartásba vett tőkeköveteléseket 50 millió darab, 10 forint névértékű törzsrészvénnyé konvertálnák. A konverziós árfolyamot a javaslat szerint úgy határoznák meg, hogy az összes nyilvántartásba vett tőkekövetelést 50 millióval osztanák, ennek alapján valamennyi hitelezőt minden 367 forint tőkekövetelés után egy darab újonnan, a tőkeemelés keretében kibocsátandó törzsrészvény illetné meg.
Az E-Star az új javaslatban is kéri a fizetési moratórium 120 nappal történő meghosszabbítását. (MTI)

Japángyertya Diagram nagyítása:

Scroll To Top