Tőzsdejáték középiskolásoknak: elstartolt a 18. Brókerképző verseny

Évről évre több mint 1 000 diák regisztrál a versenyre, amelynek 10%-a általában a határon túlról érkezik. A verseny nem a lexikális tudásra épít, inkább egyfajta gondolkodásmódra tanítja a gyerekeket. Az információkat maguknak kell begyűjteni, ami alapján döntéseiket meghozzák.

A tőzsdejáték középiskolásoknak verseny 1999-ben indult, azóta folyamatosan erős az érdeklődés iránta. A verseny célja olyan attitűd kialakítása, amely alkalmassá teszi őket, hogy saját döntéseket hozzanak.

A versenynek három nagy része van: a döntőre március elején kerül sor. A selejtező két részből áll: tesztből és a trader felületen folyó hozam verseny. A diákok itt nagyon sok mindent megtanulnak, technikai elemzőként felfogható munkát végeznek. Ebben fontos üzenet a diákok számára, hogy hiába rendelkezünk nagy tudással, a jövőt kiszámítani nem lehet. Viszont a döntéseinkért magunk viseljük a felelősséget.

Az első helyezett csapat az alábbi nyereményekkel gazdagodhat:

– A 100 órás tőzsdei szakvizsgára felkészítő tanfolyamon való ingyenes részvétel (jelenlegi ára 317.500 Ft). A BÉT belső szabályzata szerint minden brókercég, amely a BÉT-en akar kereskedni, rendelkeznie kell minimum egy olyan szakemberrel, aki rendelkezik tőzsdei szakvizsgával.)
– brókercégnél (Erste Befektetési Zrt.) töltött szakmai gyakorlat.
– tárgynyeremény: okosórák az első helyezett csapat tagjai számára
– szakkönyvcsomag
– Látogatás pénz-és tőkepiaci intézményekben (Budapesti Értéktőzsde, Központi Elszámolóház és Értéktár Rt.).


Forrás: GazdaságTV.hu

Scroll To Top