Kétszámjegyű hozamok a karácsonyfa alatt - Gazdasagportal.hu

Kétszámjegyű hozamok a karácsonyfa alatt

Az idei évben tovább robogtak a részvénypiacok, annak ellenére, hogy a befektetőknek számos kockázattal kellett farkasszemet nézniük. A jelenlegi magas árfolyamszintek mellett már kevés alulárazott tőzsdével találkozhatunk, az európai fronton azonban vannak még vonzó lehetőségek a K&H Alapkezelő szerint.

 

„A folyamatosan javuló gazdasági kilátások, a kismértékben emelkedő inflációs mutatók és a jegybankok által nyújtott szinte végtelen likviditás hátszelén 2017-ben is tovább kapaszkodtak felfelé a részvénypiacok. Az előzőekben említett tényezők azonban önmagukban nem lettek volna elégségesek, ha a geopolitikai (pl. Amerika – Észak-Korea konfliktus) vagy éppen a rendszerszintű kockázatok (parlamenti választások, függetlenedési törekvések) nem enyhülnek az év során” – részletezte az eredményeket Hajósi Péter, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

„A kétszámjegyű részvényhozamok igazán jól mutatnak majd a karácsonyfa alatt, de azok sem maradnak ki a jóból, akik inkább a hazai kötvénybefektetések mellett döntöttek. A nemzetközi hitelminősítők és a jegybank nem konvencionális eszközei által is lejjebb tornázott magyar kötvényhozamok még mindig látványosak” – mondta el a befektetési szakember.

2018-as kilátások

A következő évben várhatóan további javulást láthatunk majd a gazdaság teljesítményében, azonban egyes országokban, régiókban (pl. Amerikai Egyesült Államok) egyre közelebb kerülünk a kilábalási ciklus végéhez, ami megnehezíti a jelenlegi árfolyamcsúcsok leküzdését. Érdemes ilyenkor szelektálni, és a potenciális növekedéssel rendelkező piacok felé fordulni, ahol az értékeltségek még nem rugaszkodtak el a valóságtól. „Véleményünk szerint 2018 egyik Jolly Jokere az európai börzelehet: a német DAX index esetén az árfolyam/várható eredmény mutató (P/E) értéke jelenleg 13,6 ponton áll, ami közel 15%-kal elmarad a 10 éves rekord szinttől” – tanácsolja Hajósi Péter.

„A kötvénypiacok kapcsán már borúsabbak a kilátások.A rekord alacsony hozamok kora a végéhez közeledik, hiszen az amerikai jegybank után az európai is megkezdheti a monetáris kondíciók szigorítását, ami a kötvényhozamokemelkedését hozhatja magával. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy megfelelő menedzseléssel ne érhetnénk el pozitív hozamot akár ebben a szegmensben is, de az idei évben ajándékba kapott hozamokról jövőre már nagy valószínűséggel le kell mondanunk” – hívta fel a figyelmet Hajósi Péter.

 

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1 800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. szeptember 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 624 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít rendszeres megrendeléseket és tevékenységet.

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a vegyes alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

 

K&H Bank

  1. III. negyedévének végén:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 255 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 926 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 32,2 milliárd forint

 

 

K&H Alapkezelő

  1. III. negyedévének végén:

teljes kezelt vagyon:944,3 milliárd forint

K&H alapokban kezelt vagyon:779,5 milliárd forint

intézményi ügyfelek kezelt vagyona:164,8 milliárd forint

 

K&H Biztosító

  1. III. negyedévének végén:

saját tőke (IFRS, nem auditált): 13,2 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS, nem auditált): 164,4 milliárd forint

biztosítástechnikai eredmény (IFRS t, nem auditált): 3,47 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS, nem auditált): 2,06 milliárd forint

Scroll To Top