Tőzsde – Vegyes kezdés New Yorkban

Vegyes indexekkel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi nagy, három és fél százalékos veszteségek után.

A DJIA-30 index 0,15 százalékos veszteséggel kezdett ugyan, de pár perc múlva már kissé pozitívba emelkedett. Az S&P-500 index 0,10 százalékos, a Nasdaq Composite pedig 0,53 százalékos erősödéssel nyitott.
Az indexek emelkedése a nyitás előtt közzétett várakozáson felüli makrogazdasági mutatókra vezethető vissza. Az amerikai GDP a vártnál nagyobb, rekordmértékű növekedéssel korrigálta a harmadik negyedévben a második negyedévi visszaesést. Emellett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma is alacsonyabb lett az elmúlt héten a vártnál. A harmadik negyedévben évesítve 33,1 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék az Egyesült Államokban; a piac 31,0 százalékos bővülést várt a második negyedévi 31,4 százalékos csökkenés után.
Az olaj ára nagyot csökkent csütörtökön a járványvédelmi korlátozások terjedése miatt. Az amerikai piacok nyitásakor a WTI ára 6,23 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 35,06 dolláron, a Brent ára pedig 5,70 százalékkal 37,37 dollárra csökkent.

Az eurót 0,35 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1703 dolláron, az arany spot ára 0,52 százalékkal unciánként 1867,26 dollárra csökkent.(MTI)

Scroll To Top