Tőzsde – Vegyes kezdés New Yorkban

Vegyes indexekkel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon a hétfői pozitív zárás után.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,15 százalék emelkedést, az S&P-500 index 0,25 százalék csökkenést, a Nasdaq Composite index 0,70 százalék csökkenést mutatott a kereskedés kezdetén.
A DJIA index emelkedéséhez elsősorban a McDonald’s várakozás feletti negyedéves eredménye járult hozzá. A gyorsétterem lánc forgalma 5,4 százalékkal nőtt az elemzők által várt 3,4 százalék helyett. A cég részvénye már nyitás előtt három százalékkal emelkedett a tőzsdén kívüli forgalomban.
A General Electric is várakozáson felüli eredményt jelentett a keddi tőzsdei kezdés előtt. Az egy részvényre jutó nyerség 13 cent lett a várt 9 cent helyett. A papír tíz százalékkal erősödött a tőzsdén kívüli forgalomban.

Az Alphabet, a Google anyavállalata viszont várakozáson alul teljesített, részvénye emiatt hét százalékos, a tőzsdén kívüli forgalomban elszenvedett veszteséggel indult neki a keddi kereskedésnek.
Az S&P-500 indexet elsősorban az Alphabet részvénye nyomta veszteségbe, miután a hétfői kereskedésben napközbeni rekordot állított be. A mutató az év eleje óta már 17 százalékkal erősödött a biztató vállalati eredményeknek és a Fed újból lazítás felé hajló monetáris politikájának köszönhetően. A Fed monetáris tanácsa most kedden kezdi kétnapos monetáris politikai ülését amelytől ismét kamattartást várnak a piacok.
Az olajár emelkedett kedden, részben a Venezuelában éleződő belpolitikai feszültség miatt, részben azért, mert Szaúd-Arábia készségét fejezte ki a termeléskorlátozás folytatására az egész évben az Egyesült Államok nyomása ellenére is. Donald Trump a szankciók miatt kieső iráni olajexport pótlására szólította fel az OPEC-et.
Az amerikai kereskedés kezdetén a WTI nyersolaj ára 1,43 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 64,41 dolláron, a Brent ára pedig 1,19 százalékkal 72,39 dollárra emelkedett. A Brent ára napközben kevéssel 73 dollár felett is járt. A múlt héten a Brent 75 dollár felett állított be hathavi csúcsot.
Az euró jegyzése 0,30 százalékkal áll magasabban 1,1219 dolláron, az arany ára 0,08 százalékkal unciánként 1282,55 dollárra emelkedett.(MTI)

Scroll To Top