Ilyen pazar lesz az Emirates pavilonja a Dubaj Expo 2020 Világkiállításon

Kíváncsi a jövő ablak nélküli repülőgépeire, az okos ülésekre? Tudni akarja, mikor lesznek környezetbarát, elektromos hajtóművek a gépeken? Tesztelni szeretné a biometrikus azonosítókat, agyi szkennereket, melyeket a jövő repülőterein használnak majd? És emellett megkóstolná a világ konyháit és remekül szórakozna az ezernyi kulturális és kikapcsolódást kínáló program valamelyikén? Akkor már most tervezheti az utazást 2020 októbere és 2021 áprilisa között a dubaji világkiállításra, ahol kihagyhatatlan élményt ígér az Emirates pavilonja.

 

Néhány érdekes adat a dubaji világkiállításról:

  • 25 millió látogatót várnak szerte a világból, naponta átlag 150 ezret
  • 190 ország lesz jelen kiállítóként
  • naponta 60 esemény szórakoztatja a látogatókat, ami a világkiállítás 173 napja alatt több mint 10 ezer rendezvényt jelent
  • saját metróállomást kap a kiállítás, ahol a metrókocsik óránként 44 ezer embert tudnak majd oda- és elszállítani
  • több mint 200 étterem üzemel majd a kiállítás területén
  • 50 millió ételt fognak majd felszolgálni (a legforgalmasabb napon félmilliót!)
  • az ételeket okostelefonon lehet majd megrendelni, és kifizetni is
  • a keletkező szemét 85%-át újrahasznosítják
  • a világkiállítás felépítése 600 millió dollárba kerül majd

 

A magyar látogatók számára is feledhetetlen élménynek ígérkezik a 2020 októbere és 2021 április között megrendezésre kerülő Dubaj Expo 2020, amelyen 190 ország – köztük Magyarország – lesz jelen saját kiállítással. Rengeteg szórakoztató esemény lesz: előadások, felvonulások, zenei és kulturális fesztiválok, kerekasztalbeszélgetések és workshopok. A gasztronómia szerelmesei a világ minden szegletéből érkező különleges ételeket kóstolhatnak a több mint 200 féle gasztronómiai rendezvényen naponta a klasszikus food truck-októl a fine dining-ig, továbbá 34 „soha nem látott” meglepetés is várja az ételimádókat.

 

Az Emirates, a Dubaj Expo 2020 hivatalos légitársasága ma bemutatta a 6 hónapon át tartó megaeseményre készülő pavilonjának látványterveit. Az Emirates ultramodern pavilonjának koncepciója a kereskedelmi légi közlekedés jövőjét helyezi a középpontba. Az úttörő megoldásokat kínáló kiállítótér építkezéseit már 2019 márciusában megkezdte a vállalat.

 

Követve a világkiállítás fő témáit, a mobilitást és a fenntarthatóságot, az Emirates 3300 négyzetméteres, háromszintes pavilonját úgy tervezték, hogy tükrözze az éppen felszálló repülőgép szárnyainak dinamikus vonalait. A pavilon egészét lefedő, 26 döntött „szárny” több mint 800 méternyi LED lámpát fog tartani, melyek szemkápráztató fényjátékot játszanak majd minden este. A pavilon építéséhez a legújabb gyártási technológiákat, építési technikákat és fenntartható tervezési elemeket használják, mint például az integrált napelemek vagy a reszponzív napellenzők.

 

A kiállítótér földszintjén interaktív bemutatók lesznek, második emeletén a kerekasztalbeszélgetéseknek helyt adó auditórium kap helyet, a harmadik szinten pedig zöld terekkel teli „égi kert” várja a látogatókat.

 

Az Emirates pavilonja a repülés jövőjéről szól majd. Bemutatják a repülés tudományát, a hajtóműtechnológiák fejlesztését, az új repüléstechnikai anyagokat, továbbá a jövő repülőgépeinek utasterét, ahol minden a kényelemről szól majd. Külön téma lesz az elektromos meghajtás szerepe a jövő repülőgép-hajtóműveiben. A látogatók megismerhetik az ezzel kapcsolatos fejlesztési irányokat, leküzdendő fizikai kihívásokat, vagy a csúcsteljesítményű meghajtórendszereket, amelyek növelik a tolóerőt és csökkentik a károsanyag-kibocsátást.

 

A pavilonban felépítendő „jövő laboratóriumában” mutatják be azokat a fém- és kompozit anyagokat, amelyek jelenleg fejlesztés alatt állnak, és amelyekből a holnap repülőgépei készülnek majd, könnyebb súlyt és nagyobb teherbírást ígérve. De emellett a látogatók ízelítőt kaphatnak az utastér-tervezésből is, amely az utasok kényelmét teljesen új szintre emeli majd, és újradefiniálja a repülés élményét. A látogatók felfedezhetik a dinamikus, ergonomikus ülések kialakítását, a fedélzeti szolgáltatásokat, az ablak nélküli repülőgéptörzsek, valamint az „okos ülések” technológiáját.

 

De nemcsak a repülők lesznek teljesen mások a jövőben, hanem a repülőterek is. Az Emirates pavilon látogatói felfedezhetik a biometrikus reptéri utasazonosító rendszert, amely már nemcsak íriszfelismerést használ, hanem olyan futurisztikus fejlesztéseket, mint a hordozható technológiák, az agyi szkennelés, vagy a biometrikus hangfelismerés. De, akinek ez sem elég, az összeállíthatja saját, tökéletes utasszállító repülőgépét, kombinálva a különböző technológiákat a szárnytól az utastérig.

 

A becslések szerint a Dubaj Expo 2020 látogatóinak 70 százaléka repülővel érkezik majd az eseményre a 6 hónapos rendezvény során, és ebben az Emirates 86 országot felölelő, 158 célállomásból álló hálózatának kiemelt szerepe lesz. A rendezvényre a nyitva tartás 6 hónapja alatt a szervezők 25 millió látogatót várnak szerte a világból.

 

„Az Emirates és a tágabban vett közlekedési ökoszisztéma az Egyesült Arab Emírségekben kulcsszerepet játszik a 2020-as Expo sikerében. A közlekedési, vendéglátóipari és idegenforgalmi ágazat 4 milliárd euróval fog hozzájárulni az ország gazdasági fejlődéséhez” – nyilatkozta Őfelsége Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, az Emirates Csoport elnöke.

 

 

Az Emirates:

1985-ös megalapítása óta több mint 500 nemzetközi díjjal ismerték el az Emirates Airline azon törekvését, hogy páratlan minőségű szolgáltatásokat nyújtson.

A légitársaság gyorsan és folyamatosan növekszik – átlagosan évi 20 százalékot meghaladó ütemben –, és az elmúlt 25 évben folyamatosan nyereségesen működött. Pénzügyi szempontból önfenntartó és független. Az Emirates a 2017-2018-as pénzügyi évben 58.5 millió utast szállított, és 762 millió dollár adózás utáni eredményt ért el.

 

Az Emirates központja Dubajban működik, a világ azon néhány városának egyikében, amely a „Nyitott Égbolt” szabályozást követi, és több mint 120 légitársaságnak biztosítja a szabad és tiszta versenyt.

 

A 273, egytől-egyig széles törzsű repülőgépből, köztük 14 teherszállító gépből álló flottája a világ legfiatalabbjai közé tartozik.

 

Az Emirates járatai 158 célállomásra repülnek, a világ 86 országában; Európában, Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, a Közel-Keleten, Afrikában, az indiai szubkontinensen és az Ázsia-Csendes-óceáni térségben.

 

Az Emirates code-share megállapodást kötött a következő légitársaságokkal: Air Malta, Air Mauritius, Alaska Airlines, Bangkok Airways, Copa Airlines, Flybe, flydubai, Japan Airlines, Jetblue Airways, Jetstar Airways, Jetstar Asia, Jetstar Pacific, Korean Air, Malaysia Airlines, Qantas, Siberia Airlines, South African Airways, TAP Portugal, Thai Airways International, TGV Air (SNCF), West Jet, Linhas Aéreas Inteligentes S. A. (GOL); valamint a Trenitalia vasúttársasággal.

 

Az Emirates Airline része az Emirates SkyCargo és a Destination & Leisure Management (D&LM), amely a Wolgan Valley Resort & Spa-t, az Emirates Holidays-t, az Arabian Adventures-t és a Congress Solution International-t működteti. A légitársaság az Emirates Csoport tagja, amely magába foglalja a dnata, a Mercator, a Transguard és az EmQuest társvállalatokat.

 

További információ: www.emirates.com

Scroll To Top