Tőzsde – Vegyes kezdés New Yorkban

Vegyesen alakultak az indexek a kereskedés kezdetén az amerikai értékpapírpiacokon pénteken.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,10 százalék, az S&P-500 index 0,03 százalék emelkedéssel kezdett, miközben a főként fejlett technológiai papírokat tartalmazó Nasdaq Composite index 0,36 százalékkal csökkent nyitásban.
A Wall Street 1987 óta a legjobb januárját zárta csütörtökön, a DJIA index hét százalék, az S&P index nyolc százalék, a Nasdaq Composite közel tíz százalék havi nyereséget ért el.
A Wall Street indexeinek a foglalkoztatás várakozáson felüli januári növekedését mutató adatok adták meg az emelkedéshez szükséges lökést, a Nasdaqon viszont a kezdés előtt közzétett eredménybeszámolók terhelték meg az árfolyamokat.

Az Amazon ugyan a vártnál jobb negyedéves eredményt közölt, de a csökkentett eredménykilátás miatt több mint négy százalékkal gyengült már a nyitás előtt is a tőzsdén kívüli forgalomban.
Az olaj ára emelkedett pénteken, részben a kínai feldolgozóipar januári teljesítményének hároméves mélypontra csökkenésének hírére, részben pedig a venezuelai olajexportot fenyegető amerikai szankciók miatt. A WTI ára 0,82 százalékkal, hordónként 54,23 dollárra, a Brent ára 1,00 százalékkal, 61,45 dollárra emelkedett.
Az euró jegyzése 0,24 százalékkal, 1,1471 dollárra ment fel, az arany ára 0,06 százalékkal, unciánként 1325,95 dollárra emelkedett.(MTI)

Scroll To Top