Tőzsde – Vegyes kezdés az amerikai tőzsdéken

Az árfolyamindexek egyértelmű iránya nélkül nyitottak hétfőn az amerikai tőzsdék.

A DJIA-30 index 0,08 százalék, az S&P-500 index 0,01 százalék csökkenéssel kezdett, lefelé korrigálva pénteki emelkedő zárását. A Nasdaq Composite index 0,14 százalék emelkedéssel nyitott.
Az indexek pénteken vegyesen zártak, a DJIA és az S&P rekordon, a vártnál jobb július foglalkoztatási adatoknak, valamint a folyamatban lévő tőzsdei eredmény beszámoló szezonban közzétett meglepően jó negyedéves eredményeknek köszönhetően. Az S&P index tagjainak szinte már mindegyike publikálta eredményét, 88 százalékban várakozáson felüli adatokkal. A pénteki záróértékén a DJIA index 15, az S&P index 18, a Nasdaq index 15 százalékkal állt év eleji szintje felett.
Az olajár nagyot csökkent hétfőn, ami az energiaipari részvények árfolyamának a lenyomásával hozzájárult a tőzsdeindexek csökkenéséhez is. Az olajár négy százalékkal csökkent hétfőn, mielőtt kissé mérsékelte volna az esést. A múlt hetet a Brent hat százalékos, a WTI hét százalékos árcsökkenéssel zárta. A Brent ára 36 százalékkal, a WTI ára 39 százalékkal áll az év eleji szint felett.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára hordónként 66,50 dolláron 2,61 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben, a Brent ára pedig 2,59 százalékkal csökkent 68,87 dollárra.
Az euró árfolyama változatlanul 1,1760 dolláron áll, az arany spot ára 1,18 százalékkal csökkent 1742,08 dollárra unciánként.(MTI)

Scroll To Top