Tőzsde – Pozitív kezdés az amerikai tőzsdéken

Erősödéssel tetézték az előző napi nagy nyereségeiket a szerdai nyitáskor az amerikai tőzsdeindexek.

A DJIA-30 index 0,20 százalékkal, az S&P-500 index 0,12 százalékkal, a Nasdaq Composite index 0,02 százalékkal emelkedett a kezdéskor.
Kedden az amerikai indexek már a második egymást követő napon nagy nyereséggel zártak az új vírusvariáns által keltett aggodalmak csitulásának köszönhetően. A javuló befektetői hangulatban megindult az elmúlt heti nagy veszteségek korrekciója az árfolyamokban. Az S&P index több mint két százalékos keddi nyeresége a legnagyobb volt március elseje óta, a Nasdaq index pedig három százalékkal emelkedett, ami március 9. óta a legjobb eredménye lett. Az erősödést elsősorban a technológia ágazat vitte, a Tesla részvénye például több mint négy százalékkal, az Apple részvénye három és fél százalékkal, a Microsoft több mint két és fél százalékkal, az Nvidia részvénye közel nyolc százalékkal emelkedett.

Az olajár szerdán csökkent, a WTI ára 0,35 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben az amerikai piacok nyitásakor hordónként 71,80 dolláron, a Brent ára pedig 0,13 százalékkal csökkent 75,34 dollárra.
Az arany spot ára 0,09 százalékkal áll alacsonyabban unciánként 1782,47 dolláron.
Az euró árfolyama ismét visszatért az 1,13 dolláros határ fölé, köszönhetően az enyhülő aggodalmaknak az új vírusvariáns gazdaságfékező hatásáról. Az amerikai piacok nyitásakor az eurót 0,34 százalékkal jegyezték erősebben 1,1309 dolláron.(MTI)

Scroll To Top