Tőzsde – Nulla közeli nyitásra és kivárásra számítanak az elemzők

Nulla körüli, illetve enyhén pozitív nyitást várnak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az MTI által megkérdezett elemzők, akik szerint a folytatást a nemzetközi hangulat határozhatja meg.

Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője enyhe pozitív nyitásra és a nap első felében további kisebb emelkedésre számít. A nap második felében nemzetközi makrogazdasági adatok határozhatják meg a kereskedés irányát – tette hozzá.
Az OTP papírjait a nemzetközi hangulat, illetve a Magyar Nemzeti Bank által csütörtökön bejelentett növekedési hitelprogram továbbra is segítheti, és a Magyar Telekomnál is folytatódhat az emelkedés – mondta. A Mol esetében nincs különösebb impulzus, így lényeges elmozdulás nem várható, a Richternél viszont lemorzsolódásra számít az elemző.
Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája szerint a nemzetközi piacokon nullás nyitás várható, és valószínűleg marad a kivárás a délutáni amerikai munkaerőpiaci adatokig. Ennek megfelelően a magyar piacon sem várható nagy mozgás, ami a Magyar Telekom lassú, ám stabilnak látszó emelkedéséhez nyújt jó lehetőséget – közölte.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 142,22 pontos, 0,79 százalékos emelkedéssel, 18 073,06 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 18,5 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 10 forinttal, 0,06 százalékkal 16 740 forintra csökkent, 532,7 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények 97 forinttal, 2,32 százalékkal 4272 forintra erősödtek, forgalmuk 15,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,19 százalékkal 425 forintra nőtt, forgalma 772,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 100 forinttal, 0,29 százalékkal 34 500 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el. (MTI)

Scroll To Top