Tőzsde – Gyenge kezdés az amerikai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indult szerdán a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi enyhe pozitív zárás után.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,05 százalékkal, az S&P-500 index 0,03 százalékkal, a Nasdaq Composite index 0,10 százalékkal csökkent a kereskedés kezdetén.
A DJIA a hó eleji árfolyamához képest csekély mínuszban kezdte ugyan a hónap utolsó kereskedési napját, az S&P index azonban több mint két százalékot, a Nasdaq Composite pedig közel hat százalékot halmozott fel a hónap folyamán. Az S&P és a Nasdaq indexek az elmúlt napokban rekordokat állítottak be. Mindhárom index a negyedév nyereséges zárása elé néz, így immár az ötödik nyereséges negyedévet tudhatják majd maguk mögött a szerdai kereskedés végeztével.
A DJIA az év eleje óta 12 százalékot, az S&P index 14 százalékot, a Nasdaq Composite pedig 13 százalékot gyűjtött a járványvédelmi korlátozásokból kilábaló gazdaság aktivitásának és teljesítményének a növekedésével párhuzamosan, és nem utolsó sorban a Fed laza monetáris politikájának köszönhetően.
Az olajár emelkedett szerdán. Az amerikai kereskedési idő kezdetén a Brent ára 0,69 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 74,79 dolláron, a WTI ára pedig 0,84 százalékkal emelkedett 73,59 dollárra.
A Brent nyersolaj ára júniusban 8 százalékkal, a WTI ára 9 százalékkal emelkedett. Mindkét olajtípusnak június lesz a hetedik egymást követően áremelkedéssel záró hónapja. Az év eleje óta a Brent ára 47 százalékkal, a WTI ára 55 százalékkal lett magasabb. Mindkét olajtípus ára 2018 októberi szintre tért vissza.

Az eurót 0,21 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1870 dolláron. Az euró az év eleje óta 2,5 százalékkal gyengült a dollárral szemben.
Az arany spot ára 0,26 százalékkal csökkent 1756,55 dollárra. Az arany ára közel tíz százalékkal áll az év eleji alatt. Az arany júniusban mintegy nyolc százalékot veszített értékéből, ami 2016 novembere óta a legnagyobb havi vesztesége. Az arany árát a Fed monetáris szigorítás megkezdése felé hajló álláspontja terhelte meg ebben a hónapban. A negyedévet azonban az arany így is mintegy három százalékos áremelkedéssel fejezheti be.(MTI)

Scroll To Top