Tőzsde – Erős kezdés az amerikai tőzsdéken

Az előző heti veszteséget részben korrigáló indexemelkedéssel indult hétfőn a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon.

A DJIA-30 index New Yorkban 0,17 százalékkal emelkedett a kezdéskor, az S&P-500 index 0,75 százalékkal kezdett magasabban, a Nasdaq Composite index pedig 0,62 százalékos erősödéssel nyitott.
A Wall Street indexei öt egymást követő napi gyengülés után nagy veszteséggel zárták az elmúlt hetet: a DJIA 2,2 százalékkal, az S&P 1,7 százalékkal csökkent, a Nasdaq index pedig 1,6 százalékot veszített. A DJIA és az S&P index két hónapja, a Nasdaq egy hónapja a legrosszabb hetét tudja maga mögött.
A kereskedés kezdete előtt a tőzsdén kívüli forgalomban egy százalékkal emelkedett az Apple részvénye is, miután pénteken 90 milliárd dollárt veszített el piaci tőkeértékéből egy versenyellenes magatartás vádjával ellene indított perben hozott bírósági döntés után.
Hétfőn az olajár egy heti csúcsra emelkedett. Az amerikai kereskedés kezdetén a WTI nyersolaj ára hordónként 70,57 dolláron 1,22 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben, a Brent ára pedig 0,95 százalékkal ment fel 73,61 dollárra.

Az eurót 0,19 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1782 dolláron, az arany spot ára 0,16 százalékkal unciánként 1790,30 dollárra emelkedett.(MTI)

Scroll To Top