Tőzsde – Elemzők: kis emelkedéssel indulhat a kereskedés

Kisebb emelkedéssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kedden az MTI által megkérdezett elemzők szerint.                                                                                                                                                            

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője elmondta: a negatív nemzetközi, illetve hazai hangulat a hétfő esti órákban megváltozott, így kedden pozitív korrekció jöhet. Nem várhatók fontos események, hírek, amelyek nagyon el tudnák téríteni az árfolyamokat, így az elemző nyugodt kereskedésre és kisebb emelkedésre számít.
Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője szerint nulla körüli, kisebb pozitív nyitás várható, a nap folyamán pedig a piac keresi majd az irányt. Hétfőn a gyengülő forint és a csökkenő részvényárak jellemezték a napot, alacsony forgalom mellett folyt a kereskedés. Kérdés, hogy kedden jön-e olyan hír, ami lendületet adhat – fogalmazott Sőre Balázs.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 226,88 pontos, 1,20 százalékos csökkenéssel, 18 620,06 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 4,5 milliárd forint volt. A Mol ára 290 forinttal, 1,68 százalékkal 16 960 forintra csökkent, 1,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 59 forinttal, 1,25 százalékkal 4661 forintra esett, forgalmuk 1,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 411 forintot ért, forgalma 501,7 millió forint volt. A Richter 300 forinttal, 0,86 százalékkal 34 500 forintra gyengült, forgalma 432,6 millió forintot ért el. (MTI)

Scroll To Top