Tőzsde – Csökkent a BUX az elmúlt héten

Csökkent a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe (BUX) az elmúlt héten, a forgalom viszont emelkedett. A BUX 18 354,98 ponton zárt csütörtökön, az ünnep előtti négynapos hét utolsó kereskedési napján, ez az érték 3,97 százalékkal alacsonyabb az előző pénteki BUX-értéknél.

A BUX 18 354,98 ponton zárt csütörtökön, az ünnep előtti négynapos hét utolsó kereskedési napján, ez az érték 3,97 százalékkal alacsonyabb az előző pénteki BUX-értéknél.
A BÉT részvénypiaci forgalma az elmúlt héten 45,12 milliárd forintot ért el, ami azért is jelentős, mert az előző, öt kereskedési nappal záró hét összesített adásvétele 43,55 milliárd forintra rúgott.
A részvények többségének árfolyama csökkent a héten. A legnagyobb esést a Mol szenvedte el, a papír ára 6,45 százalékot esett egy hét alatt, heti záróára 16 600 forint lett.
Az OTP árfolyama 3,95 százalékot esett a múlt héten, csütörtökön 4650 forinton zárt.
A Richter papírjainak ára 2,88 százalékot, a Magyar Telekom árfolyama 2,22 százalékot mérséklődött. A Richter heti záróára 33 700 forint, a Magyar Telekomé 396 forint lett.
A vezető részvények közül egyedül az Egis árfolyama emelkedett 2,67 százalékkal, az Egis 19 250 forinttal fejezte be a hetet.
A héten a gyengülő forint a részvénypiacon is éreztette hatását, a magyar fizetőeszköz árfolyama az euróhoz mérten rövid időszakra 307,46  forintra esett, csütörtökre stabilizálódott a forint árfolyama.
A csütörtöki, az elmúlt héten utolsó üzleti napot jelentős mértékben a közép-kelet-európai régiós, úgynevezett CECE index átsúlyozása befolyásolta, az intézményei befektetők, a befektetési alapok döntéseire ez hatott leginkább. Ennek is betudható, hogy a kereskedési nap záró szakaszában igen erőteljes volt a forgalom, mintegy 5 milliárd forintot tett ki az egész csütörtöki adásvételből.(MTI)

Scroll To Top