Terjeszkedik a Coca-Cola Kínában

Új töltőüzemet épít a Coca-Cola Északkelet-Kínában egy 22,6 milliárd forintnak megfelelő, 620 millió jüan értékű beruházás keretében. Az építkezés csütörtökön kezdődött Harpin városban.

Az amerikai óriáscég ezzel újabb, körülbelül 100 millió dollárt költ el abból a 4 milliárd dolláros keretből, amelyet a 2012-2014 közötti időszakban a kínai beruházásokra szántak. A cég 2015 és 2017 között hasonló nagyságrendű összeggel kíván terjeszkedni a kelet-ázsiai országban.
Az új üzem 200 ezer négyzetméteren terül majd el Harpin gazdasági-technológiai fejlesztési zónájában – tájékoztatta a Hszinhua hírügynökséget Kuo Mu, a Coca-Cola Hejlungcsiang tartományi, térségi vezérigazgatója. Mint mondta, a beruházás első szakaszával 2016-ra készülnek el, az üzem akkori tervezett termelési kapacitása évi 1,2 millió hektoliter üdítőital lesz, köztük Coca-Cola, Sprite, Fanta, Minute Maid és Ice Dew.
Az építés és a működtetés környezetkímélő, zöld technológiákra alapul.
A világ legnagyobb üdítőitalgyártója számára Kína a harmadik legnagyobb piacot jelenti, míg Kínában a Coca-Cola a legnagyobb. 2012-ben a piaci részesedése 16 százalék volt, némileg visszaesett a korábbi évekhez képest. A második a Ting Hsin International Group, amely 12 százalék körüli részesedést tudhat magáénak.
A Coca-Cola Co az idei év első negyedében a vártán jobb eredményeket jelentett Kínából. Míg globális eladásai 2 százalékos bővülést mutattak, Kínában 12 százalékos növekedést értek el. A vállalatnak, amely az 1980-as évek elején vetette meg a lábát Kínában, ma több mint 40 gyártóüzeme van országszerte.(MTI)

Scroll To Top