Észak-Korea rövid hatótávolságú rakétákat lőtt ki a Japán-tengerre

Észak-Korea csütörtökön rakétákat lőtt ki a partjaitól keletre fekvő Japán-tengerbe, a lövedékek nem tettek kárt semmiben, kilövésük oka egyelőre nem ismert.

A kommunista ország három rövid hatótávolságú rakétát lőtt ki keleti partjáról, Vonszan városából. Dél-koreai jelentések szerint 190 kilométer megtétele után csapódtak a Koreai-félsziget és Japán között a tengerbe.
A dél-koreai védelmi minisztérium annyit közölt, hogy egyelőre elemzik az adatokat, igyekeznek meghatározni a rakéták típusát és kideríteni annak okát, hogy Phenjan miért lőtte ki őket. Hozzátette, hogy Dél-Korea az esetleges folytatásra számítva fokozza éberségét.
Elemzők megjegyezik, hogy hadgyakorlatok alkalmával nem ritkák a hasonló rakétakilövések, de Észak-Korea olyankor is e módszerhez folyamodik, amikor élezni akarja a térségben a feszültséget.
Egyelőre nincsenek konkrét jelei annak, hogy a rakéták kilövésének köze lenne Phenjan szerdai fenyegetéséhez, miszerint Észak-Korea “határozott és könyörtelen ellenintézkedéseket” hoz, amennyiben Washington nem állítja le a Columbia Pictures stúdió Az interjú című filmjének októberre tervezett bemutatóját. A filmben az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) megbízásából merénylet készül Észak-Korea vezetője, Kim Dzsong Un ellen.
Észak Korea közölte, hogy a film bemutatását “háborús cselekménynek” tekintené.

Scroll To Top