Sztrájkolnak két német repülőtéren, budapesti járatot is töröltek

Figyelmeztető sztrájkot kezdtek csütörtökön a magánbiztonsági szolgálatok munkatársai a düsseldorfi és a köln-bonni repülőtéren, a Lufthansa német légitársaság délig egy Budapestről Düsseldorfba, és egy Düsseldorfból Budapestre közlekedő járatát törölte a munkabeszüntetés miatt.

A düsseldorfi repülőtéren a csütörtökre tervezett 530 járat közül 56-ot már reggel töröltek. A 40 biztonsági ellenőrző kapu közül csak nyolc működik, az utasoknak így legkevesebb másfél órás várakozási időre kell készülniük. A köln-bonni repülőtéren délig 20 járatot töröltek a 160-ból.
Az előre nem bejelentett, egész napos sztrájk oka, hogy megrekedtek a bértárgyalások a munkaadók és a repülőtéri biztonsági szakmában dolgozó mintegy 15 ezer munkavállalót képviselő Verdi szakszervezeti szövetség között. A Verdi szerint a munkavállalók mintegy 80 százaléka 8,23 eurós bruttó órabérért dolgozik, amit legkevesebb 2,50 euróval kellene emelni, hogy meg lehessen élni a fizetésből. A sztrájk várhatóan pénteken is folytatódik.(MTI)

Scroll To Top