Szállítmányozás Németországba – egy hatalmas piac vonzásában

Németország számos állam fontos kereskedelmi partnere. Magyarország különösen szoros kapcsolatokat ápol Európa legnagyobb gazdaságával, az export-import forgalom már csak a nálunk működő német vállalatok sokasága miatt is igen jelentős. Nem véletlen, hogy hazánkból a szállítmányozás Németország irányába az egyik legnagyobb volumenű.

Bizonyára könnyű dolgunk lenne, ha fel kellene sorolnunk tíz, Magyarországon is jelen lévő német vállalatot. Több ezer ilyen cég működik hazánkban, és több százezer embert foglalkoztatnak. Emellett számos magyar vállalkozás termel németországi exportra, az ottani piac szereplőivel fenntartott üzleti kapcsolatokból sokan kívánnak profitálni. Az árucsere tehát intenzív, ennek lebonyolítására pedig a legtöbben profi logisztikai céggel szerződnek. Nem véletlen, hogy a Németországba irányuló szállítmányozás a legnépszerűbb szolgáltatások közé tartozik.

 

Németországi szállítmányozás Raben-módra

Az európai logisztikai szolgáltatói piac meghatározó szereplőjeként a Raben Group 15 országban tart fenn saját helyi hálózatot. A már említett gazdasági potenciál miatt nem meglepő, hogy Németország a vállalat számára is kiemelt piacnak számít, ottani működését többek között 39 telephely, több mint 3200 munkavállaló és 2100 szállítójármű fémjelzi.

Több mint 90 éves fennállása alatt a Raben Group erős pozíciókat épített ki a nemzetközi szállítmányozás terén. Magyarországról napi rendszerességgel indít gyűjtőjáratokat Németország irányába is – az így feladott küldemények nagysága egyetlen raklaptól egy egész kamionnyiig terjedhet.

 

Egyre jobban, egyre zöldebben

Tevékenységének folyamatos fejlesztésre révén rövid tranzitidővel vállalja akár rész- vagy teljes rakományos szállítmányok célba juttatását is. Az optimalizált útvonalakkal és környezetkímélő flottájával a Raben gondoskodik róla, hogy ügyfelei számára kedvező feltételekkel, fenntartható módon legyen elérhető a szállítmányozás Németországba.

 

Scroll To Top