Trump Amerikája: brutális védővámokra lehet számítani

usa
Bár Donald Trump egyelőre fekete ló a fekete éjszakában, de azért vannak sejtések, hogy mire lehet számítani a gazdaság politikáját illetően. Dr. Takács Tibor, a Wolters Kluwer kiemelt ügyfélkapcsolati vezetője mondja el, milyen nyomvonalon haladhat tovább az Egyesült Államok.

Donald Trump szinte mindent megtett a győzelemért, nem egyszer tett önelletmondásos kijelentéseket, lehetetlennek tűnő ígéreteket. A szakmai stáb sem állt még össze, ezek tükrében nehéz kitalálni, hogy valójában milyen intézkedéseket fog tenni beiktatását követően, ám az ígéretek alapján lehet következtetni, a főbb irányvonalakra.

Az ado.hu cikke alapján dr. Takács Tibor, a Wolters Kluwer kiemelt ügyfélkapcsolati vezetője mondja el, hogy milyen főbb csapásirányok lesznek az új elnök gazdasági és adópolitikájában.

Elsősorban a belső piacait szeretné megerősíteni az amerikai vezető, amelyet a védővámok nagy arányú emelésével szeretné elérni, ezzel párhuzamosan olyan adórendszerre lehet számítani, amely a belső fogyaztsást segítik elő, így növelve a társadalmi elégedettséget. A munkahelyteremtés is fő céljai között szerepelhet majd.


Forrás: GazdaságTV.hu

Scroll To Top