Rezsicsökkentés – Rogán: akár februárban törvény lehet a több ingyenes készpénzfelvételről - Gazdasagportal.hu

Rezsicsökkentés – Rogán: akár februárban törvény lehet a több ingyenes készpénzfelvételről

Már februárban megemelheti a törvényben garantált ingyenes készpénzfelvételek számát a parlament – közölte a Fidesz frakcióvezetője a TV2 Mokka című műsorában kedden.

A héten tárgyalnak a bankszövetséggel, és ha nem jutnak eredményre, akkor a február 13-áig tartó parlamenti ülésszakban keresztülvihetik azt a törvényt, amelyben megnövelik az ingyenes készpénzfelvételi lehetőségek számát, és szigorítják a bankokra vonatkozó szabályokat – mondta Rogán Antal.
Hozzátette: erre azért van szükség, mert úgy látják, hogy “a bankok megpróbálják átverni az embereket”.
Példaként említette, hogy bár törvény rögzíti azt az állampolgári jogot, hogy mindenki ingyenesen vehessen fel – legfeljebb két részletre osztva – 150 ezer forintot a bankautomatákból, mégis rengeteg olyan berendezés van, amelyből maximum 50 ezer forintot lehet felvenni.
“Ez nyilvánvaló átverési kísérlet a bankok részéről” – fogalmazott a frakcióvezető.
Rogán Antal azt mondta: először tárgyalnak a bankszövetséggel, és ha nem jutnak eredményre, akkor lesz idejük arra, hogy a következő két hétben keresztülvigyék a törvényt, amelyben egyértelműen előírják, 150 ezer forinthoz mindenki ingyen hozzájuthat.
“Nem érdemes trükközni, mert Ludas Matyi módjára, ahogy ő Döbrögin, háromszor fogjuk leverni rajtuk” – üzente Rogán Antal a bankoknak.
A bankok is hasonló szankciókra számíthatnak, mint a rezsiszolgáltatók, amelyek nem tartják be a rezsicsökkentés szabályait. Arra a bankra, amely sok embert érintő hátrányos intézkedést hoz, 500 millió forintig terjedő bírságot szabhatnak ki – mondta a Fidesz frakcióvezetője.(MTI)

Scroll To Top