Rekordforgalmat regisztrált a Budapest Airport júniusban

A mért 863 994 utasszámmal újabb rekordot döntöttek az utasforgalmi statisztikák a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren júniusban – közölte a Budapest Airport pénteken az MTI-vel.

A múlt hónapban 8,4 százalékkal nőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma az elmúlt év júniusához képest és ezzel minden korábbi utasszám-rekord megdőlt. Még a legerősebb, 2011-es évben – akkor 827 457 utast regisztráltak – sem utaztak annyian hozzánk és tőlünk repülőgéppel, mint idén júniusban.
Az év eleje óta erőteljes növekedésnek indult a forgalom a Budapest Airport termináljain, nem utolsósorban egy sor új járat elindításának köszönhetően, valamint a meglévő útvonalakon a járatkapacitások növelésével. Ez utóbbi azt jelenti, hogy nagyobb repülőgépet állítottak be a légitársaságok, vagy pedig a napi/heti járatszámokat emelték.
Idén márciusban és májusban is megdőltek a forgalmi rekordok Budapesten, és ha a tendencia folytatódik – nem következik be nagyobb nemzetközi konfliktus a térségben vagy hatalmas kerozinár-emelkedés -, akkor megdőlhet a 2011-es 8,9 milliós utasszám is az év végére.
(mti)

Scroll To Top