RC: Felpattant a BUX – 2021. 04. 29

Felpattant a BUX, Végre jó napot zárt a MOL, Hiába a zöld nap, a Richter tovább gyengélkedett, Folytatódik a forint erősödése

Felpattant a BUX

Némi meglepetésre talán, de nagyon jól sikerült összességében a BUX tegnapi napja, hiszen 1%-os emelkedéssel zárt az index, és bár a forgalom továbbra sem mutat kiemelkedő értéket, a technikai kép így is jelentősen javult, főként a középső Bollinger-szalag áttörése után. A következő fontos cél a 44000-44500 pontos árszint lehet, és a jelenlegi az emelkedési ütemmel akár jövő héten meglehet ez az ellenállás.

Végre jó napot zárt a MOL

Hosszú idő óta először sikerült igazán jól egy kereskedési nap a MOL-nál, és ennek eredménye a 2,3%-os emelkedés, ami 2104 forintos záróárat jelentett. Az emelkedés tényét némiképp beárnyékolja, hogy a forgalom alacsonynak volt mondható, de a technikai kép mindenképpen jelentősen javult, így lehetséges, hogy komolyabb intézményi befektetők nélkül is átvészeli a mostani nehéz időszakot a MOL árfolyama, komolyabb beszakadás nélkül.

Hiába a zöld nap, a Richter tovább gyengélkedett

Nem sikerült a Richternek profitálnia a pozitív hangulatból, ami középhosszú távon nem biztató az árfolyamra nézve. Várhatóan a tegnapi 0,6%-os esés és a 8740 forintos záróár egy hosszabb ideig tartó oldalazást jelöl ki a grafikon számára, így nem lenne meglepő, ha még hosszú hetekig a 8500-9000 forintos tartományban oldalazna a papír jegyzése. A forgalom sem mutat olyan értékeket, ami reálissá tenné egy kitörés forgatókönyvét.

Folytatódik a forint erősödése

Kedden elindult, tegnap folytatódott a forint erősödése, amit valószínűleg továbbra is az MNB kamatdöntése, és az azt követő tájékoztatás hajt.  Jelen pillanatban valószínű, hogy akár a 360-as szint is elérhető az euróval szemben, de ott két fontos támasz is húzódik, így annak áttörése már sokkal kérdésesebb. Az euróval szemben 361,87-en, a dollárral szemben 298,59-en áll a jegyzés.

Külföld

Negatív territóriumban zártak az amerikai indexek

Mínuszban zárt mind a három amerikai index. A Dow 0,42%-ot esett és 33 820 ponton zárt, míg az S&P 500 csupán 0,01%-ot csökkent, így 4 185 ponton fejezte be a napot. Most nem a Nasdaq gyengült a legtöbbet, 0,38%-kal csak a második helyet érte el. A Futures azonban néhol máris ledolgozta a tegnapi mínuszokat. A Dow 0,28%, az S&P500 0,53%, a Nasdaq 0,88% pluszban van. Úgy látszik a tegnapi erősen túlteljesítő vállalati jelentések meghozták a befektetők jó kedvét.

Nem véletlenül az Apple a világ egyik legértékesebb vállalata

Az Apple a vártnál jóval erősebb eredményt ért el a negyedévben, mivel a világjárvány utáni kínai kereslet az iPhone-eladások hatalmas növekedését eredményezte. Emellett 90 milliárd dollárral növelte a részvény-visszavásárlási programját is. Az Apple beszámolója alapján a technológiai óriáscég 2021 első három hónapjában részvényenként 1,40 dolláros nyereséget ért el, ami 118%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, és ami jóval megelőzte az elemzői konszenzusra vonatkozó részvényenkénti 99 centes előrejelzést. Az Apple bevétele 89,58 milliárd dollárra nőtt, ismét meghaladva az elemzők 77,35 milliárd dolláros becslését. Ami kiemelendő, hogy a teljes bevétel több, mint kétharmadát a tengerentúli piacok hozták.

A Facebook se maradhatott ki, felülteljesítette a várakozásokat

Facebook részvényei emelkedtek, miután a megugró hirdetési bevételek segítettek a közösségi média óriásának legyőzni a Wall Street első negyedéves várakozásait. A vállalat részvényei 5%-kal 322,46 dollárra emelkedtek a kereskedés során. A Facebook-részvények 2021-ben már 18,7%-kal emelkedtek, szemben az S&P 500 ugyanezen időszak alatti 11,4%-ával, ami ugyancsak nem rossz teljesítmény. A Facebook 9,50 milliárd dollár, azaz részvényenként 3,30 dolláros nettó jövedelmet jelentett, szemben az egy évvel ezelőtti 4,9 milliárd, vagyis részvényenként 1,71 dollárral. A bevételek 26,17 milliárd dollárt tettek ki, ami 25%-kal magasabb, mint egy évvel ezelőtt. Az elemzők arra számítottak, hogy a társaság részvényenként 2,34 dolláros nettó jövedelmet jelent, 23,7 milliárd dolláros árbevétel mellett.

A Ford is jó számokat hozott, azonban felhívta a befektetők figyelmét a globális chiphiányra

A Ford Motor szerdán közzétette az első negyedéves eredményeit, amelyek felülmúlták az elemzői előrejelzéseket, ugyanakkor azt is elmondták, hogy a második félévi termelést drámai módon érinti a félvezető chipek globális hiánya. A Ford 89 centes korrigált nyereséget ért el, ami a megkérdezett elemzők 22 centes, korrigált profit-becslésének négyszerese. A bevételek 36,2 milliárd dollárt tettek ki, szemben az egy évvel ezelőtti 39,7 milliárd dollárral. Az elemzői konszenzus 36,1 milliárd dolláros bevétel volt. A teljes évre a kiigazított EBIT várhatóan 5,5–6,5 milliárd dollár lesz, beleértve a chiphiány mintegy 2,5 milliárd dolláros káros hatását – közölte a Ford.

(Random Capital)

Scroll To Top