Quaestor – Házkutatást tartanak a Quaestor budapesti székházában - Gazdasagportal.hu

Quaestor – Házkutatást tartanak a Quaestor budapesti székházában

Házkutatást tartanak a Quaestor cégcsoport budapesti székházában – erősítette meg az MTI értesülését szerda délután Tarsoly Csaba elnök-vezérigazgató jogi képviselője.

Papp Gábor elmondta: a jelenleg is a Váci úti székházban tartózkodó ügyfele és a dolgozók együttműködnek a hatóságokkal. Hozzátette: a cégcsoportnak mind a 634 dolgozója azon dolgozik, hogy egyetlen befektetőjüket se érje kár.
Az ügyvéd az MTI-nek azt is megerősítette, hogy különösen jelentős kárt okozó csalás gyanúja miatt indult nyomozás, de az ügynek nincs gyanúsítottja.
Hétfőn Tarsoly Csaba elnök-vezérigazgató tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) illetékes vezetőjét arról, hogy a rendkívüli mértékben megnövekedett kötvényeladási igények miatt a kötvényeket kibocsátó Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett.
A cég indoklása szerint “a Buda-Cash botrány olyan pánikot okozott az értékpapírpiacon, amely lehetetlenné tette a piac normális működését. (…) A kialakult pánik során ügyfeleink olyan mennyiségű kötvényt kívántak értékesíteni, amely meghaladja a Quaestor Csoport likvid pénzügyi eszközeit”.
Az MNB kedden felügyeleti biztost rendelt ki a Quaestor Értékpapír Zrt.-hez, amelynek tevékenységét felfüggesztette. A jegybank honlapján közöltek szerint a felügyeleti biztos átvette a vállalkozás vezetésétől annak jogköreit.(MTI)

Scroll To Top