Orbán: lendületben van az ország - Gazdasagportal.hu

Orbán: lendületben van az ország

Magyarország most lendületben van, határozott irányba, biztos lépésekkel megindul, és a Közép-Európával foglalkozó elemzők szerint is ígéretes jövő előtt áll – mondta Orbán Viktor hétfőn a TelePaks Kistérségi Televíziónak adott interjúban.

A kormányfő szerint ehhez meg kell tartani a 2010 és 2014 között létrejött összefogást, és értelmesen kell felhasználni a magyar gazdaság által megtermelt pénzt.
“Ezért építünk paksi atomerőművet, törődünk a gyerekekkel, az egészségüggyel, tettük stratégiai ágazattá a sportot, tehát olyasmivel foglalkozunk, ami az emberek életminőségét jelentősen javíthatja a jövőben” – tette hozzá.
A miniszterelnök az előző kormányzati ciklusról azt mondta: 2010 és 2014 között kiderült, hogy ha van összefogás, akkor semmi nem lehetetlen. “Olyan dolgokat csináltunk meg Magyarországon, amiről korábban azt hittük, nem vagyunk rá képesek: a bankok elszámoltatása, a devizahitelek átalakítása, a rezsicsökkentés, a családi adórendszer” – mondta, hozzátéve, hogy a kormánypártok 2014-es választási sikere mögött ez az összefogás és a lendület áll.
Az októberi önkormányzati választásról a kormányfő kijelentette: annak nem csak az a tétje, hogy ki vezesse Paks városát vagy a megyei közgyűlést, legalább olyan fontos, hogy az emberek elmenjenek szavazni. A választási részvétel vissza nem térő lehetőség arra, hogy az ország közügyeit széles körben meg lehessen beszélni – jegyezte meg.
A miniszterelnök annak a véleményének adott hangot, hogy “Paks frontvárosnak számít”, mint mondta, a parlamentben a paksi atomerőművel kapcsolatban vita folyik, “így ez egy kiemelt fontosságú, nagy érdeklődésre számot tartó város most”.
Paks szimbolikus pontja Magyarországnak, az ország egyik legnagyobb fejlesztésének helyszíne lesz a következő években, érthető, hogy mindenkit izgat a paksiak véleménye – mondta a kormányfő.
Arra a kérdésre, hogy a Fidesz miért Kozmann György volt olimpikon kenust támogatja a másik polgármesterjelölt, Süli János atomerőműves szakemberrel szemben, kijelentette: Kozmann határozott, jó vezető. A polgármestereknek, ahogy a sportolóknak is, jól kell bírniuk a feszültséget, és “az embereket kiszolgálva, ügyeiket szívből intézve” kell ellátniuk a munkájukat. Ide igazi sportkarakter kell – tette hozzá.
Süli János kiváló atomerőművi szakember – mondta -, maga is dolgozott vele, és nem látja, hogy “miért nem ott hasznosítjuk a tudását, ahol kellene”. Orbán Viktor úgy fogalmazott: “Ez egy szabad ország, ha úgy döntött, hogy az atomenergia helyett a várost választja, tegye, sok sikert kívánok neki is, de mi a fideszes jelöltet támogatjuk.”(MTI)

Scroll To Top