Orbán: az EU-csúcson elért pénzért még Magyarországon is meg kell dolgozni

Az Európai Unió következő keret- költségvetésében Magyarországnak megállapított támogatásért itthon még meg kell dolgozni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának adott, szombaton rögzített interjújában.

A nyilatkozatból a Duna Híradója szombat este már ismertetett egy részletet. A hírműsorban elhangzott: a kormányfő közvetlenül azután, hogy hazaérkezett az EU 2014 és 2020 közötti keretköltségvetésének elfogadásával záruló brüsszeli csúcstalálkozóról, a Magyar Rádióba ment, és nyilatkozott a Vasárnapi Újságnak.
„Az a pénz, ami Magyarországra jön, az egy lehetőség. Tehát ez az a pénzügyi keret, amit Magyarország elérhet, ha jól dolgozunk” – fogalmazott Orbán Viktor.
Szavai szerint a dolog úgy fest, hogy ezért a pénzért még itthon meg kell dolgozni, azaz olyan programokat kell készíteni, olyan mezőgazdaságot kell felépíteni, és olyan fejlesztési irányokat kell szabni, amelyek lehetővé teszik, hogy ezek a források meg is érkezzenek Magyarországra.
Vagyis „nem hátra kell dőlni, hanem folytatni kell a munkát” – összegezte a kormányfő.
Orbán Viktor a csúcstalálkozót követő pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján közölte: Magyarország egy főre jutó európai uniós nettó támogatása annak ellenére nő, hogy az EU költségvetésének összege csökken. (MTI)

Scroll To Top