Ónos eső – Harmincegy településen nincs áram - Gazdasagportal.hu

Ónos eső – Harmincegy településen nincs áram

Kedd esti adatok szerint harmincegy településen 12 900 fogyasztónál nincs áram, vagy akadozik a szolgáltatás a hétfő reggel óta tartó rendkívüli időjárási helyzet miatt – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője közleményben kedd este MTI-t.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint egyre több fogyasztót kapcsolnak vissza az áramszolgáltatásba: a legkritikusabb időszakban több mint 160 ezer fogyasztónál nem volt áram, kedd reggelre sikerült az el nem látott háztartások számát 24 ezerre csökkenteni.
Kiemelte: a tűzoltóegységek megállás nélkül tisztítják azokat az utakat, amelyek járhatatlanná vagy nehezen megközelíthetővé váltak a kidőlt fák, a leszakadt ágak, illetve a jég miatt, azért, hogy a szolgáltatók szakemberei mindenhol a lehető leggyorsabban megkezdhessék a helyreállítást.
Közölte: várhatóan még kedden újabb fogyasztóknál lesz megint áram, azokra a helyekre pedig, ahol elhúzódnak a munkálatok, aggregátorokat juttatnak el az áramszolgáltatókkal közösen. Tizenkilenc településen már megoldották az ideiglenes ellátást áramfejlesztőkkel, tizenkét településre pedig jelenleg szállítják az aggregátorokat.(MTI)

Scroll To Top