Önkormányzat 2014 – Páva Zsolt: példátlan sikert ért el a Fidesz Pécsen

Az eddig elvégzett munkának és a pécsiek bizalmának köszönhetően példátlan sikert ért el a Fidesz-KDNP Pécsen azzal, hogy minden egyéni választókerületben győztek a jelöltjei – mondta a Fidesz-KDNP újraválasztott polgármestere a választási eredmények 99 százalékos feldolgozottsága után.

Páva Zsolt a 2009-es időközi polgármester-választással együtt negyedszer kapta meg a pécsiek bizalmát.
A városvezető a sajtó képviselői előtt elsőként a pécsieknek mondott köszönetet azért, hogy mind ő, mind a fideszes képviselőjelöltek jelentős támogatást kaptak. Azt mondta, nagyon nehéz négy év van a városvezetés mögött, komoly munkát kellett elvégezni, ezt pedig a választók most szavazataikkal díjazták.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjei minden egyéni önkormányzati körzetben győzni tudtak, amire a pécsi politikai életben korábban még soha nem volt példa. Ez, mondta, annak köszönhető, hogy a választók többsége elégedett volt az elmúlt négy évben a fideszes önkormányzati képviselők munkájával is.
“Természetesen nem lépünk vissza, nem dőlünk hátra. Szeretjük, ismerjük ezt a várost és mindent megteszünk annak érdekében, hogy sikeres legyen Pécs” – jelentette ki Páva Zsolt. A Fidesz-KDNP leendő frakciójával kapcsolatban kiemelte, hogy a 19 képviselőből hét nő foglal majd helyet a pécsi közgyűlésben, ami jelzi, hogy e tekintetben is más fajta politika lesz Pécsen, mint a korábbi ciklusokban.
Saját eredményéről szólva elmondta: az arányokat jelentősen befolyásolta, hogy heten indultak harcba a polgármesteri székért. Hozzátette: a baloldali erők összefogva állítottak polgármesterjelöltet, egy erős jobbikos aspiráns és egy “civilnek mondott” jelölt is harcba szállt. Ilyen szempontból az elért 39 százalékos támogatottság komoly legitimációt jelent a jövőre nézve – értékelte Páva Zsolt.(MTI)

 

 

Scroll To Top